keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Outpost


 Tutkija palkkaa sotilaita saattamaan sekä suojelemaan häntä, päämäärä tiedossa, matkan tarkoitus ei täysin. Mutta kun rahat löytyy niin miksi kyselemään liikoja ennen kuin onkin jo liian myöhäistä sillä kun he pääsevät perille metsän ympäröimään vanhaan bunkkeriin niin jotain herää ja tutkimusmatka muuttuu eloonjäämiskamppailuksi.

 Outpost on paras ns Übersoldat- leffa joka on itselleni vastaan tullut ja yllättävän harva tuntuu tietävän tämän. Elokuvassa on hyvä tunnelma ja maltillinen tarinan kehitys, vaikka juoni yksinkertainen onkin, sekä niin sympaattiset hahmot kuin palkkasotilaat nyt ylipäätään voivat olla. Efekteistä ei voi juurikaan puhua mutta ne vähät mitä on toimii ja varsinkin maskeeraukset ovat hyvännäköisiä ja niitä älytään käyttää pääosin säästeliäästi, varjojen peittäminä vilahduksina.

 Outpost ei ole mestariteos mutta suht suuri helmi kumminkin joka kestää helposti katsomisen jos viidennenkin. Elokuva on myös yksi lukuisista osoituksista siitä että brittien kauhuosaaminen ei todellakaan jäänyt Hammer Filmsin kultaisiin vuosiin.

8/10

IMDb

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti