sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Doom - Unrated


 Doom on pelielokuva joka teki tuloaan yli kymmenen vuotta ja tämäkin oli alunperin Arnold Schwarzeneggerin projekti joka lyötiin sittemmin jäihin. Kiire tehdä elokuva tuli kun sopimus alkoi mennä umpeen ja filmatisointi oikeudet olisi palautunut Id Softwarelle ja sehän ei Universalille sopinut.

 Olisi saattanut olla parempi etteivät olisi tehneet sillä hätäinen maku tässä on ja tarinan potentiaalia on haaskattu paljonkin. Mutta ne positiiviset puolet: Tämä on yksi hyvä esimerki isohkon budjetin roskaelokuvasta josta minä pidän. Ei tarvitse olla 2 taalan budjetti ja huonot efektit/näyttelijät jotta leffa olisi kulttiroskaa. No tiedä tämän suhteen siitä kultista mutta roskaa kylläkin, veristä ja hyvin tehtyä, eikä lopun FPS kohtaus häiritse, päinvastoin, minä pidän siitä!

 Elokuvan julkaisun aikoihin The Rock oli vielä The Rock ja Karl Urban alkoi vasta päästä isoihin kuvioihin LotRin jälkeen ja odotankin miehen Dreddiä kuolaten, sen verran vakuuttavaa jälkeä taitaa olla tulossa. Se pahin moka Doomin suhteen kohdallani on että kyseessä pitäisi olla hirviö elokuva mutta tässä niitä vaan on kovin vähän. Mutta ne vähät jotka on toimii.

 Pelinörtit kiipeili aikoinaan seinille tämän nähtyään ja piipittivät vähän kaikesta mutta se on niiden ongelma, pelaan itsekin jonkun verran mutta tajuan pelin ja elokuvan eron, ei voi kaikkea tehdä uskollisesti. Hyvä roskaleffa.

7/10

IMDb

Doom

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti