maanantai 9. heinäkuuta 2012

The Omega Man


 Omega Man on toinen filmatisointi Richard Mathesonin I am Legendistä ja villi veikkaus on että Vincent Pricen tähdittämä The Last Man on Earth (NurinaNurkka) on uskollisempi kirjalle.

 Tässä versiossa ollaan hyvin vahvasti kylmän sodan keskellä ja hippiajan jälkimainingeissa viruksen levitessä tällä kertaa biologisesta sodankäynnistä Neuvostoliiton ja Kiinan rajasodissa, tappaen suurimman osan ja tehden muista valonherkkiä albiinoja jotka eivät tällä kertaa jahtaa sankaria veren takia vaan tappaakseen teknologisen ajan viimeisen edustajan, tuhotakseen lopullisesti menneen, tuhoavan ajan ja aloittaakseen uuden ja uljaan ajan. Jossa käytetään keskiaikaisia aseita, poltetaan kirjoja, tuhotaan taidetta ja ollaan siinä samalla yhtä Perhettä...

 Historia siis tutkittu ja elokuva on sekoitus kommunismia, fasismia ja kukkaislapsia. Sankari on tällä kertaa sekopäisempi, yksinpuheluita mm Ceasarin rintakuvan kanssa käyvä ja harhoja kuuleva selviytyjä joka ei etsimällä etsi parannusta vaan sairastuneiden tuhoaminen on pääasia kunnes asiat muuttuu.

 Musiikit on hyvin -60 / -70 luvun tyylisuuntaa eli hiukka hippitouhua mutta minä pidin tästäkin.

7,5/10

IMDb

The Omega Man

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti