sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Religulous



 Bill Maher For President!!! Olen seurannut Maherin edesauttamuksia jonkun verran jo toistakymmentä vuotta. Mies on hyvä muttei loistava stand-up koomikko, talk show juontaja ja kovaääninen terveenjärjen puolustaja. Sekä puoliksi juutalainen, puoliksi katolilainen ateisti joka on puhunut eri uskoinnoista vähemmän mairittelevasti jo 80-luvulta. Ja ilmeisesti ainakin Vatikaanin sakki on pitänyt miestä silmällä sillä Maher saa lähdöt valtiosta ennenkuin ehtii edes haastattelemaan ketään.

 Perusideana on että Maher haastattelee eri uskontojen edustajia ja nolaa niistä likipitäen kaikki, ei tietoisesti nolaamalla nolaa vaan puhuu ns pussiin, viimeistään siinä vaiheessa kun tulee perimmäinen kysymys: Miksi uskot näin? Koska raamattu/Koraani/Mikälie sanoo niin. Mistä tiedät sen olevan totta? Hiljaisuus... Ja tuo on hyvin kärjistetty versio mutta periaate on noin. Maher haastattelee erinäisiä pastoreita jotka haluavat tulla kutsutuksi tohtoriksi (mitään tohtorin arvoa ei ole), uskonnollisten huvipuistojen omistajia ja työntekijöitä joissa yhdessä on dinosauruksilla satulat h*lvetti sentään!!! Käydään läpi luterilaisuus, muslimit, katolilaiset, mormoonit, skientologit ja muutama jo niin outo että ei mitään tolkkua.

 Juutalaisten sapatti säännöt joita tulkitaan uudestaan teknologisen kehityksen myötä,, haastatellaan uudestaan syntynyttä Jeesusta, joka on muuten Puerto Ricolainen, käydään läpi uskontojen aiheuttamat vihat ja vainot sekä mennään muinaiseen Egyptiin, siis n 2500v ennen Jeebusta ja käydään läpi heidän Horus jumalan synty-ja kuolemantarina. Arvatkaa kenen elämä on oletettavasti mennyt samoja ratoja eri nimillä ristiin naulitsemiseen  ja ylösnousemukseen saakka? Ja minkä muun kuin uskonnon nimissä on tapettu enemmän ihmisiä, kidutettu ja halveksittu? Kysyn vaan...

 Minullehan tämä oli silkkaa nautintoa, olen ikäni vastustanut järjestäytynyttä uskontoa, ei se poikkea mitenkään aivopesusta ja uskokoon jokainen mihin haluaa mutta antakaa muiden olla rauhassa jos eivät elä juuri niinkuin te elätte. Sitä hyväntahtoisuutta ja suvaitsevaisuutta mistä eri kirkonmiehet saarnaavat ei ole ellet usko kuten he.Tästä on omaakin kokemusta enemmän kuin tarpeeksi.

 "Uskonnon on kuoltava jotta ihmiskunta selviää" Bill Maher. Viisas mies...

9/10

IMDb

Religulous

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti