sunnuntai 30. syyskuuta 2012

The Raven


 Ajatus siitä että joku sekopää ottaa ideoita tappamiseen kirjailijan teoksista ei ole uusi vaan se on tuttu juttu jo useista tv-sarjoista ja joistakin elokuvista. Eli miten tehdä edes jotain uutta sillä saralla? Mennään historiassa taakse päin ja otetaan vaikuttajaksi Edgar Allan Poe, yksi suurimmista kauhu ja jännitys kirjailijoista koskaan, sotketaan sekaan hänen yksityiselämää ja laitetaan mies selvittämään rikoksia poliisin kanssa.

 Tiedän Poen elämästä hävettävän vähän joten en tiedä missä määrin asioissa on totta joitain pikku juttuja lukuun ottamatta mutta itse elokuva on katsomisen arvoinen ja jopa Cusack onnistui olemaan ärsyttämättä. Yllättävän moni näyttelijä on ikääntymisen myötä onnistunut vakuuttamaan vaikka nytkin tuntuu siltä että John-poika on oppinut näyttelemisen noin puolessa välissä kuvauksia, alku kun on jotenkin haparoivan oloinen. Miinusta tulee myös ponnettomasta alusta vaikka koko leffan suurin veri määrä tarjoillaankin heti kättelyssä ja vaikka aloitus ei ole missään nimessä hidas niin laahaava se silti on.

 Ja myönnettäköön että ellei tätä olisi tehty Poen juttujen pohjalta ja sijoitettu 150 vuotta ajassa taaksepäin niin aika peruskauraa elokuva olisi murha trillereiden saralla, nyt ajankuva tuo omaa lisäänsä ja tyyliä mukavasti lisää.

7/10

IMDb

The Raven

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti