sunnuntai 2. syyskuuta 2012

The Thing From Another World


  Arktiselta tutkimus seurueelta tulee ilmoitus armeijalle että lähistölle on pudonnut jokin tunnistamaton esine. Periltä löytyykin tunnistamaton lentoalus sekä sen lentäjä, umpijäässä. Mutta lämpö tekee ihmeitä...

 Tämä on ensimmäinen filmatisointi John W. Campbell Jr:n novellista Who Goes There? (Suomennettu ainakin Outoja Tarinoita 3:ssa) joka oli aikansa taidonnäyte. Novellista on otettu eroa, suurin syy lienee ajan tekniikka sillä miten teet muotoaan muuttavan olennon uskottavasti 50-luvulla, sekä aikansa sensuuri on tehnyt tehtävänsä plus pitää tietty ajan henkeen kuuluvana laittaa kylmää sotaa mukaan, novellihan on 30-luvulta.

 50-luvun scifi/kauhu elokuvat oli myös monessa mielessä naisasia liikkeen lippulaivoja sillä näissä oli hyvin useasti vahvoja ja lujatahtoisia naisia jotka eivät tehneet niinkuin miehet pyysivät ja moista katsottiin paheksuen siihen aikaan. Ja viinaa paremmin kestävä kuin mies ja tupakoikin, HYI! Siitäkin nousi äläkkä tämän kohdalla aikanaan, niinkuin monen muunkin ajan elokuvan kohdalla.

 Elokuvassa on hyvä tunnelma ja vaikka hirviö onkin erilainen kuin novellissa tai myöhemmässä filmatisoinnissa niin  toimiva ja tunnelmallien elokuva vieläkin.

8/10

IMDb

The Thing From Another World

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti