lauantai 5. tammikuuta 2013

Frankenweenie


 Kun Victorin koira Sparky, joka mielestäni on bullterrieri, kuolee urheilun seurauksena niin suru on kova. Jopa niin kova että kun uusi opettaja näyttää miten sähkö vaikuttaa jo kuolleessa sammakossa niin on aika tehdä mahdottomasta mahdollinen. Tässä vaiheessa on sanottava että jos olet rassukka joka vihaa eläimiä niin kannattaa jättää kokonaan katsomatta, elokuvan suurimmat teemat ja tunteet otetaan välittämisestä ja huolen pidosta, jopa kaikkein pienimmän.

 Frankenweenie oli Tim Burtonin varhainen lyhyt animaatio liki 30 vuoden takaa jonka johdosta Disney antoi miehelle potkut. Sittemmin Burton on saanut omintakeisilla jutuillaan sen verran nimeä että Disney on antanut vuosien varrella tilaisuuksia tehdä jotain uutta ja ihmeellistä ja nyt mahdollisuuden tehdä täysi pitkä tarinasta joka sekoittaa mukavasti Gremlinsin, Frankensteinin ja Gameran.

 Perusteemat on tuttua Burtonia: Jos et ole/tee niin kuin muut niin olet erilainen, näin ollen vihattu ja syrjitty. Minua tämä tietty kaavamaisuus ei häirinnyt ja oikeassahan Burton on, historia on sen todistanut ja mitään siitä ei ole opittu, katsokaa vaikka katolisen kirkon ja useamman muunkin epämääräisen uskonlahkon suuria huolia maailman tilasta. Tässäkin kun opettajalla on parin valtaapitävän mielestä liian radikaaleja ajatuksi, eli ei niitä samoja mitä on aina ollut, niin eroonhan miekkosesta on päästävä. Elokuva on koskettava ja hauska alusta loppuun, ei maailmoja mullistava eikä kaikkien tarvitse ollakaan.

8/10

IMDb

Frankenweenie

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti