sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Phantasm 4: Oblivion


  Edellisen tapahtumista on on kulunut neljä vuotta ja jahtaajista on tullut pakolaisia hitaasti kuolemaa tekevässä maailmassa. The Tall Manin suunnitelmat sekä menneisyys valottuu lisää mutta ei homma vieläkään liian selkeä tai arvattava ole. Leffa poikkeaa kaikista edeltäjistä tyylillisesti vaikka tuttua Phantasm maailmaa kumminkin käytetään, tosin road movie/post apocalyptic höysteillä.

 Suurin kysymys itselläni on: Miksi Coscarelli ei ole tehnyt jo vuosia jonkinlaisella suunnittelu asteella olevaa viidettä, Phantasm´s Endiä? Mies on päättänyt pysyä poissa studioilta ja takki on pysynyt oikein päin ainakin tähän saakka eli onko kyse rahoista? Tämänkin budjetti oli hyvin vaatimaton, ei 15 vuotta sitten saanut Hollywoodissa mitään aikaiseksi 650 000 dollarilla.

 Luin joskus että ensimmäisen Phantasmin raakaleikkaus olisi ollut noin kolme tuntinen. Se on helppo uskoa sillä tässä, tarinan toistaiseksi viimeisessä osassa, on käytetty useita minuutteja 70 - luvulla kuvattua materiaalia jotka herättää itselläni kysymyksiä: Kuinka paljon Coscarelli tiesi jo silloin mihin suuntaan tarina menee? Vai huomasiko hän myöhemmin että pois jätettyjen kohtauksien mukaan tarinaa voi viedä tähän suuntaan? Sinällään aivan sama sillä homma toimii edelleen.

 Rahan vähyys ei juurikaan tässä näy vaikka kuvaukset olivat nopeat ja efekteihin ei tietenkään ollut vara. Tehdään sitten leffa jossa ei juuri ole tehosteita ja keskitytään muuhun puoleen tarinan kerronnassa. Tämän saisi tajuta monet muutkin elokuvan tekijät. Ja tietty myös yleisökin.

8/10

IMDb

Phantasm 4: Oblivion

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti