sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Phantasm


 Kun yksi jäsen tiiviistä kaveri porukasta tekee itsemurhan niin saa alkunsa outo tapahtuma sarja jonka keskipisteenä on Morningsiden hautausmaa ja sen urakoitsija jota kutsutaan vain The Tall Maniksi jonka roolissa oleva Angus Scrimm nousi tämän jälkeen kauhu ikoniksi ja hyvästä syystä. Mies on vakuuttava vähä sanaisena, uhkaavana hahmona jonka tekojen tarkoitukset on hämärän peitossa.

 Koko elokuva on kaveri porukalla tehty ja kuvauksia tehtiin aina kun rahaa oli ja lopulta ohjaajan isä kiinnitti talonsa lainaa varten jotta leffa saatiin pakettiin kuukausien tekemisen jälkeen. Uhkapeli kannatti sillä elokuva tuotti rahat moninkertaisesti takaisin ja nousi liki välittömästi kultti statukseen ja on edelleen arvostettu kömpelöistä, jopa naurettavista efekteistään huolimatta.Yksi syy miksi pidän tästä on että mitään ei selitetä tai taivutella rautalangasta yhtä kohtausta lukuunottamatta vaan katsojalle annetaan pallo ja sillä saa tehdä mitä haluaa.

 Yksi henkilökohtaisia kauhu suosikkejani 1970-luvulta ja katsomis kerrat liikkuu kymmenissä mutta ymmärrän kyllä jos joku näinä päivinä katsoo tämän ensimmäisen kerran ja pitää koko touhua roskana. Itse en ja kun jatko-osat, joita on kolme, vielä tukee kokonaisuutta eikä aliarvioi katsojaa liian selkeällä osoittelulla niin mielenkiinto pysyy edelleen yllä.

9/10

IMDb

Phantasm

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti