lauantai 16. helmikuuta 2013

Resident Evil: Damnation


 Kun suuri ja mahtava Hulluudenliitto, joka myös Neuvostoliittona tunnettiin, lopulta armeliaasti hajosi useiksi valtioiksi niin yksi kommunismin rampauttamista valtion rähjistä oli Eastern Slav Republic jonka kansa oli punikkien harhaanjohtamisen vuoksi kykenemätön ymmärtämään kapitalismia. Mutta korruption ymmärsi ja näin luokka erot kasvoivat räjähdysmäisesti. Pidempään kapitalismista "nauttineissa" valtioissa tapahtuu toki samaa, täällä vaan kuristutaan hitaammin eikä osata nousta barrikaadeille hitaan happi vajeen vuoksi. Mutta jos henki yritetään viedä kerralla niin kansat osaa vaatia omansa ja sisällissota on väistämätön, varsinkin kun kapinallisten mailla on luonnonvaroja. Pian alkaa liikkumaan huhuja taistelukentillä nähdyistä hirviöistä. Näitä huhuja on paikan päällä tutkimassa Leon S. Kennedy joka käskyjä uhmaten jää maahan ja löytääkin huhuille vahvistuksia nopeasti. Niin hän kohtaa jälleen mutatoituneen T-viruksen, Plagan sekä muita vanhoja tuttuja joita ei ole mukava kohdata, tappaa kyllä.

 Tämä on toinen CGI Resident Evil joka tarinallisesti sijoittuu jonnekin edellisen animaation, Degeneration, ja pelisarjan kuudennen osan väliin eikä näillä ole juurikaan mitään tekemistä Jovovichin tähdittämien leffojen kanssa, joitain hahmoja mutta siihen se jääkin. Juonet menee eri reittejä näiden ollessa selkeästi yhteyksissä pelien tarinaan sekä maailmaan.

 Eli kun peleistä on kyse niin tottakai tässäkin on ylilyöntejä sekä stereotypioita eikä se haittaa muutamaa "Hei, katsokaa mitä me osaamme tehdä tietokoneilla nykyään!" kohtausta lukuunottamatta jotka vain hidastaa elokuvan kulkua. Typerät "Hei katsokaa miten hieno hidastus!" kohtaukset taas häiritsee ja ottaa liki poikkeuksetta päähän koska niitä viljellään tasaiseen tahtiin.

 Yksittäisenä elokuvana tämä ei ole ulkoista komeutta lukuunottamatta oikein mistään kotoisin eikä tätä sellaiseksi ole tarkoitettukaan vaan yhdeksi osaksi isompaa kokonaisuutta josta pidän ja johon saa minun puolesta tulla lisää milloin vaan.

Resident Evil lisänä 7/10
Elokuvana              5/10

IMDb

Resident Evil: Damnation

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti