lauantai 23. helmikuuta 2013

Resident Evil: Retribution


 Resident Evil: Retribution on sarjan viides osa joka jatkuu suoraan siitä mihin edellinen jäi ja jossa asioiden syyt ja seuraukset selviää. Jopa se miksi jo kuolleiden hahmojen näyttelijät palaavat. Kuten myös Apocalypsestä tuttu Jill Valentine palaa samalla näyttelijällä joka on, uskomatonta kyllä, vain huonontunut vuosien aikana. Tarinaan tulee taas myös peleistä tuttuja mukaan lukien suosikkini Leon S. Kennedy. Joka olisi voinut olla vaikka Kermit the Frog sillä hahmo on vain ruudun täytettä.

 Mutta itse elokuvaan: Umbrellan metkut siis paljastuvat enemmän ja nyt ollaan vuorostaan Venäjällä sijaitsevassa laitoksessa jossa on käytössä viimeisimmät luomukset höystettynä esteradoilla ja koko ajan tunteekin katsovansa peliä uuden kentän tullessa tasaisin väliajoin uusin sekä samoin haastein. Tarina on tyystin sivuseikka sillä sellaista ei ole ellei Aliensista, siis siitä kakkosesta, pöllittyä ideaa lasketa. Kaiken muun joka oikeasti liittyy koko sarjan juoneen olisi voinut kertoa parilla dialogilla.

 Vieläkään ei ole ymmärretty sitä että asiat jotka tyyliltään sopivat peleihin loistavasti ei toimi tyystin erilaisissa elokuvissa ja kaikki tuntuu turhalta haaskaukselta ja tämä onkin selvästi edellisen osan tapaan pelien faneille suunnattu, vaikkakin huonosti, mutta aivan liian myöhään sillä parempi puoliskoni, joka ei pelaa, oli edellisen aikaan jo kysymysmerkkinä saatika sitten nyt.

 Hidastuksia ei ole niin paljon kuin edeltäjässään mutta kyllähän Anderson saisi jo jäädä junan alle että maailma säästyisi hänen teoksiltaan sekä musiikki maultaan sillä vaikka soundtrackissä on edes pientä yritystä niin sekin yritys on pöllitty spaghetti westerneistä. Ei tätä pelasta mikään, ei edes G-virus, Michelle Rodriquez, lyhyt kesto ja ei varsinkaan Lord of the Rings tyylinen lopetus.

2/10

IMDb

Resident Evil: Retribution

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti