lauantai 16. helmikuuta 2013

Resident Evil


 Kun Umbrella yhtiön maanalaisessa tutkimuslaitoksessä pääsee karkuun virus niin laitoksen tekoäly Red Queen päättää sulkea koko paikan ja varmuuden vuoksi tappaa koko henkilökunnan estääkseen viruksen leviämisen. Mutta vaikka laitos on suljettu niin virus tekee tehtävänsä ja tottakai yhtiö haluaa tietää mitä on tapahtunut ja lähettää paikalle iskujoukon (Jonka sisään pääseminen on yksi leffan epäloogisuuksista, kuinka tekoäly joka voi sulkea kokonaisen laitoksen ei voi estää tätä?) Matkalla Hiveen joukko ottaa mukaansa poliisin sekä muistinsa menettäneet hätäuloskäynnin vartijat. Tässä alkuasetelmat nyt jo viisi osaisen sarjan ensimmäiseen osaan ja kuudeskin on tulossa 2014.

 Itseäni harvoin häiritsee epäloogisuudet tai en edes välttämättä huomaa niitä (Suom. huom. Älyä niitä) eikä ne tässäkään häirinneet sillä en haluakaan elokuvilta täyttä realismia ellei kyse ole tositarinasta. Tämä ei ole, ainakaan vielä, joten virheet sallittakoon. Se mitä en tässä, tai monessa muussakaan Andersonin leffassa, salli on se että vaikka mies tekee pääosin kauhua ja scifiä niin väkivalta monessa muussa hänen elokuvassa, kuten tässäkin, on ponnetonta, ylityyliteltyä sekä joko veretöntä tai niin vähäveristä että kaltaiseni vannoutuneen zombiefanin hermot on koetuksella.

 Ja vaikka Anderson yrittääkin hienostella tyylittelyllä niin sekin puoli ontuu eikä Milla Jovovichistä ole vielä tässä action sankariksi, aivan sama kuinka paljon on mitäkin tyyliä tai aseiden käsittelyä on opetellut. Mutta herkkiin ja hauraisiin kohtauksiin/hahmoihin näinen sopii ja näyttelee tässäkin hyvin vaikka hahmo epäuskottava onkin.

 Ei Resident Evil ole huono, Andersonin parhaimmistoa ainakin, ja on kestänyt useamman katsomisen kaikesta Nurinasta huolimatta. Aivotonta viihdettä jota ei kannata ajatella sen pidemmälle kuten ei kannata soundtrackiinkään kiinnittää huomiota vaikka Marilyn Mansonin käsialaa isoilta osin onkin. Paitsi että on pöllinyt suoraan pätkiä Nine Inch Nailsin Fixed EP:ltä eikä "sävellykset" pääpiirteittäin käy koko elokuvaan. Tämä menee samaan kategoriaan The League of Extraordinary Gentlemenin kanssa, ison budjetin roskaa josta pidän.

7,5/10

IMDb

Resident Evil

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti