tiistai 19. maaliskuuta 2013

Ticks


 Joukko ongelmaisia nuoria lähtee leireilemään hyväntekeväisyysjärjestön korpimökille ollakseen yhtä luonnon kanssa ja saadakseen apua vaivoihinsa. Tällä samaisella Kalifornian metsä alueella on myös tapana kasvattaa marihuanaa ja viljelmiä suojellaan tarkasti. Mutta kun paikalliset käyttävät kasviensa lannoitukseen steroideja niin metsän punkki kanta saa uutta potkua kastelu järjestelmän vuodoista ja näistä nuppineulan pään kokoisista verenimijöistä kasvaa yli kämmenen kokoisia petoja joiden veren tarve on myös sen mukainen. Ja näin omat ongelmat ovat pieniä luonnon käydessä hankalaksi eikä hampunviljelijöistä ainakaan avuksi ole.

 Leffan budjetti oli aikoinaan kaksi miljoonaa dollaria ja rahat on käytetty hyvin. Hahmot ovat kohtalaisen uskottavia halpatuotannon asteikolla ja näyttelijöiden taso on paria poikkeusta lukuunottamatta hyvä. Mutta mikä tärkeintä tällaisissa elokuvissa niin efektit toimii ja varsinkin stop motion on hienoa ötököiden liikkuessa yllättävän uskottavasti.

 Tick on tehty monessa mielessä 50-luvun hyönteisscifin hengessä modernimmalla otteella ja tämä seikka jo edellä mainittujen lisäksi sekä Tony Randellin ohjaus ja sopiva verisyys aste nostaa elokuvaa yli yleisen pikku budjetin tason muutamasta kömpelyydestä huolimatta mutta kun itse kuvaukset kestivät 15 päivää niin täydellisyyttä on turha odottaa.

8/10

IMDb

Ticks

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti