sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Alone in the Dark



 On olemassa valon maailma sekä pimeyden maailma jonka välistä aluetta abkani-heimo aikoinaan sorkki ja jotain meni pieleen. Vuosia myöhemmin hallitus jatkoi tutkimuksia abkanien esineistöllä ja kun projekti lakkautettiin niin yksi neroista päätti jatkaa tutkimuksia  ja tähän tarvittiin 20 lasta jotka katolinen orpokoti "lahjoitti" ja tämän päälle johtava nunna vielä valehteli lasten vain kadonneen. Perususkovainen omaneduntavoittelija siis.

 Tästä taas 22 vuotta eteenpäin ja yksi näistä lapsista tietää että pimeässä on jotain jota pelätä, vaikka on menettänytkin osittain muistinsa, ja on tietysti paranormaali tutkija jolla on hallussa jotain mitä menneen haamut havittelevat itselleen. Pian maailmaan on vapautumassa pahuus jonka pysäyttämiseksi vanhojen riitapukarien on haudattava erimielisyytensä ja muitakin kliseitä on käytetty kiitettävästi.

 Böll on ohjaajana ala-arvoinen eikä osaa kuljettaa tarinaa järkevästi mitenkään. Tästä syystä varmaan ainoat hyvät elokuvat mieheltä on Rampage ja Postal, niissä kun ei juonella juhlita. Mutta kun Uwe ei osaa myöskään henkilöohjausta, dialogi on Ö-luokkaa, musiikin käyttö uskomattoman tökeröä ja pitää hidastuksista sekä jatkuvasta kikkailusta niin hermot alkaa palamaan jo 10 minuutin katsomisen kohdilla kaiken kasautuessa isoksi kasaksi sitä itseään. Ainoa asia mikä edes jotenkin toimii on hirviöt sekä niiden toteutus joka on oman aikansa halppis asteikon huippua ja kalliimmissakin on huonompaa nähty.

 Leffa perustuu saman nimiseen pelisarjaan, joka sai alkunsa H.P. Lovecraftin inspiroimana, en ole pelannut niistä kuin yhtä 90-luvun lopulla, ja valon ja pimeyden varassa koko homma siinä toimikin. Tämä taas ei toimi juuri minkään varassa hyvästä perusideastaan huolimatta ja vaikka HPL fani olenkin ja kerään leffoja jotka ovat vaikutteensa miehen teksteistä ottaneet niin tämän kohdalla joudun miettimään kahdesti jääkö hyllyyn. Vastaus? Jää, kiitos pakkomielteisen luonteeni. PRKL!


PS: Ei jäänytkään!

2/10

IMDb

Alone in the Dark

DVDCompare

DVD

Trailer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti