tiistai 23. huhtikuuta 2013

AVP: Alien vs. Predator - Unrated Version


 Kun satelliitit havaitsevat pyramidin Antarktiksella olevan saaren jään alla tulee Weyland yhtiölle kiire päästä ensimmäisenä paikan päälle. Tehtävää varten matkalle tulee kansainvälinen joukko kaikkea tarvittavaa: porausryhmä, insinöörejä, arkeologeja sekä sotilaita sillä koskaan ei voi tietää. Arvatkaa ketkä aiheuttaa eniten ongelmia käyttäytymisellään? Perillä huomataan ettei poraajia juurikaan tarvita hylätyllä valaan käsittelylaitoksella koska valmis tunneli jään sisään on ilmaantunut epäinhimmillisen nopeasti. Jokin epäinhimmillinen onkin tulossa mutta ihminen on tullut paikalle sotkemaan suunnitelmia ja pyörimään jaloissa.

 Olen Alien sekä Predator fani sillä elokuvahistoriassa ei ole tyylikkäämpiä olentoja ja kaikki omat elokuvat on ollut jopa huonoimmillaan katsottavia kun taas parhaimmillaan loistavia, pääasiassa nimihahmojensa vuoksi mutta ympärille on saatu myös suhteellisen järkevä tarina ja hahmot. Osaa voisi sanoa yksinkertaisiksi mutta mitä väliä? Paketit vaan toimii. Sarjakuvat olen kerännyt kaikki hyllyyni ja pelejäkin olen jonkun verran pelannut ja näiden pohjalta Anderson on leffansa tehnytkin.

 Eikä sitä miestä pitäisi päästää tällaisen aiheen kimppuun, ikinä, sillä pois on jäänyt joitain esikuviensa merkittävimmistä piirteistä: Väkivalta (Ei se tärkein) sekä tunnelma (Tärkein). Kaikki on siistiä, siloiteltua ja tyyliteltyä pienemmän ikärajan saamiseksi eikä tästä tullut Unrated versio lisää sitä puolta käytännössä yhtään ellei suupielestä valuvaa verivanaa tai vaihtoehtoista alkua lasketa. Monia vikoja ei myöskään auta idioottimainen dialogi jolla varmistetaan ettei asiat jotka on suht selviä sanomattakin jää vahingossakaan keltään huomaamatta.

 Andersonin uran alun leffoja syytettiin väkivaltaisiksi ja kuvottaviksi joten katsojamäärät jäi pieniksi rahan ohella eli ratkaisu on tehdä kaikesta lapsille sopivaa sekä valmiiksi pureskeltua ja kaikin puolin munatonta sillä vaikka Alienit sekä Predatorit ovat tässäkin hyvän näköisiä niin esimerkiksi Predatorien aseistus on saanut lähinnä naurettavia piirteitä mikä ei ole hyvä asia. Ja mikä helvetti siinä on että pitää joka saakelin leffaan mitä Anderson tekee, olipa ohjaaja tai tuottaja, tunkea 3D-kartta siirtymiä niin paljon kuin vaan pystyy? Ok idea kerran käytettynä mutta useammin nähtynä menettää vähäisenkin tehonsa hyvin äkkiä.

 Edustan itse eri ajan fanikuntaa joten en tiedä onko tälläkin yhtä uskollisia ihalijoita kuin edeltäjillä mutta palautteen perusteella ei siltä näytä.

5/10

IMDb

AVP: Alien vs. Predator

DVDCompare DVD

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti