maanantai 8. huhtikuuta 2013

Mama


 Guillermo del Toron uraa on tullut seurattua ensimmäisestä elokuvasta lähtien. Törmäsin Cronokseen vahingossa sen julkaisun aikoihin kun huomasin että siinä on Ron Perlman sillä hän oli tuttu jo The Name of the Rosesta sekä Sleepwalkersista.

 Vaikka del Toro on tässä vain tuottajana niin silläkin saralla on tullut laadukasta jälkeä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta mutta tässä laatu on taas kohdillaan tarinan saadessa alkunsa nykyään liian tutusta  ilmiöstä jossa rahansa menettäneet ihmiset tekevät käsittämättömiä tekoja.

 Tarina alkaa kun asumuserossa oleva mies menettää talouden romahtaessa kaiken, ampuu yhtiökumppaninsa sekä vaimonsa ja ottaa pakomatkalle mukaansa pienet tyttönsä ilman tiettyä päämäärää. Päämääräksi tulee kumminkin mökki keskellä ei mitään ja kun epätoivo ajaa vielä eteenpäin kohti pahempia tekoja niin jokin tulee ja keskeyttää tämän, suojellen tyttöjä seuraavan viiden vuoden ajan, Kunnes etsintä tuottaa tulosta ja tytöt löytyvät. Mutta he eivät ole selvinneet yksin eikä suojelijalla ole aikomustakaan luopua lapsista

 Elokuvan tunnelma on alusta loppuun hyvä eikä tarina ja tapahtumat päästä otettaan hetkeksikään. Kaikista henkilöhahmoista alkaa välittämään mikä luontaisesti tuo mukaan lisää tunnelmaa ja lopputekstien alkaessa olo on oikeasti helpottunut jännityksen purkautuessa. Efektit toimii ja valaistus ansaitsee erityisen huomion, vaikka yhdessä yökohtauksessa näyttikin siltä että huoneen ikkunasta verhojen läpi paistoi päivä, ja ensikertalainen ohjaaja pitää kaiken hyvin kasassa. Omasta lyhytelokuvastaan tietty teki tämän joten visio on varmaan ollut hyvin selkeä vaikka del Toron kädenjäki näkyykin satumaisissa elementeissä.

 Erityinen maininta täytyy antaa Megan Charpentierille ja Isabelle Nélisselle sillä tytöt vetävät roolinsa uskomattoman hyvin ja uskottavasti eivätkä jää yhtään muun kastin jalkoihin vaan nousevat samalle tasolle, ellei jopa ylikin. Ei tytöistä kumpikaan ole ensimmäistä kertaa asialla vaan kumpikin on jo ikäänsä katsottuna kokenut konkari sillä Meganilla mennään jo kolmannella kymmenellä rooleissa ja vaikka Isabellen saldo mahtuukin yhden käden sormiin niin ei voi valittaa.

 Mama on hieno elokuva joka olisi toiminut paremmin ilman satuelementtejä mutta ei rahat mene hukkaan jos teatterissa tekee mieli käydä.

9/10

IMDb

Mama

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti