keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Night of the Creeps - Director's Cut


 Kun avaruusolentojen alukselta pääsee karkuun biologinen koe niin teini ajoilta jolloin kaikki oli niin kilttiä ja viatonta joutuu maksamaan siitä kovan hinnan. Tästä loikkaus vuoteen 1986, kammottavan vaatemuodin ja vielä hirvittävämmän mainstream popin vuoteen jolloin kahdesta kaveruksesta toisella on kova halu päästä veljeskuntaan, naisen vuoksi tietysti. Ehtona joukkoon pääsemisellä on varastaa ruumis ja viedä se jonkun toisen kreikkalaisella nimellä varustetun, miespuoleisten, asuntolan/veljeskunnan eteen. Homma helpottuu kummasti kun kalmo lähteekin paikalle omin jaloin mutta menee selkäytimessä olevan muistin mukaan väärään osoitteeseen ja näin kampus alueelle vapautuu ongelma juuri tanssiaisten edellä.

 Yksi nuoruus vuosien ehdottomista suosikeistani ja toimii vieläkin hyvin. Vaikkei kaiken järjen mukaan pitäisi toimia sillä tällaiset eri genrejen sekoitukset on yleensä sekasotkuja. Tällä kertaa ei vaan ensikertalaisen ohjaajan käsissä pysyy yllättävän sujuvasti käsikirjoitus jossa on scifiä, film noiria, teini komediaa, rakkaustarinaa ja zombeja.

 Efektipuoli on toimivaa ja hauskaa, tarkoituksella sillä mukana on ollut osa KNB:stä, porukasta joka on tuttu kaikille jotka vähänkään tuntevat kauhuelokuvien maskeerausta. Ovathan he toki tehneet muutakin mutta legendan arvo on tullut tällaisista. Eli sopivan yliampuvaa vaikka rahan vähyys hiukan näkyykin.

 Näyttelijöiden roolisuoritukset on vähän niin ja näin mutta ei ainakaan itseäni haittaa ja onhan tässä Dick Miller tyypillisessä cameossaan ja tietysti mies jonka kasvot on minulle 80-luvun kauhu elokuvan ruumiillistuma mm Bruce Campbellin lisäksi: Tom Atkins. Mies ei ole oikein koskaan saanut suurta nimeä mutta kulttistatus on ja ansaitusti sillä kukaan joka näki Maniac Copin, TheFogin ja Halloween 3:n pentuna ei voi unohtaa karismaattista harmaa hapsea.

 Ohjaaja Dekkerin tarina on osoitus siitä miten Hollywood voi tuhota intohimon elokuviin: Tätä studio muokkasi mieleisekseen ja vaati kuvaamaan uuden lopun joka nähtiin teattereissa ja videolla täälläkin. Nykyinen Director´s Cut on tuttu kaikille muinaisen FilmNetin katsojille vaikkakin sitä oli sensuroitu, jopa kirosanat jollaiseksi sana "Breasts" ilmeisesti luokitellaan. The Monster Squadin studio hylkäsi liki täysin, kannattaa muuten katsoa, ja kun Fred poju teki RoboCop 3:n niin senkin studion pomot muokkasi käsittämättömän surkeaksi tekeleeksi jonka jälkeen Dekker lopettikin ohjaajan hommat. Tällaisia tapauksia on useita, David Fincher tulee mieleen vaikkei hän luovuttanutkaan, ja väkisin herää kysymys siitä mitä kaikkea olisikaan voinut olla.

8/10

IMDb

Night of the Creeps

DVDCompare

DVD

BluRay

Movie-Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!!!)

Night of the Creeps

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti