perjantai 19. huhtikuuta 2013

Prophecy


 Lääkäriä, jolla on kiinnostusta ja intoa ihmisoikeuksiin sekä ympäristökysymyksiin, pyydetään Maineen tekemään puolueetonta tutkimusta paikallisen metsäteollisuuden vaikutuksesta luontoon sillä paikallisilla intiaaneilla ja metsäyhtiöllä on poikkeavat näkökannat vaikutuksesta. Sekä tietysti omistajuudesta. Vastaavia kiistoja on oikeastikin ollut jo pitkään ja tulee myös olemaan rahan ratkaistessa ja luonnon kärsiessä. Perille saavuttuaan korpimetsien vaarallisuus käy heti ilmi sillä metsiin on kadonnut muutama metsuri sekä heitä etsivä partio, vihikoiran ollessa ainoa joukoista joka palasi. Tästä ja muistakin katoamisista yhtiöt syyttävät intiaaneja ja intiaanit taas Katahdinia, kansantarua ja legendaa valkoihoisen mielestä. Luonto käykin jo samana iltana päälle ja kun vielä paljastuu että intiaanien parissa syntyy kuolleita sekä epämuodostuneita lapsia joista osa on ollut parempi tappaa siihen paikkaan ja mailla sijaitsevassa lammessa kaikki kasvaa järkälemäisiin mittoihin niin jokin on vialla. Ja paperitehdas kemikaaleineen, rahoineen sekä lakipykälineen on lähellä.

 Länsimaalainen ihminen on tuhonnut luontoa jo pitkään mutta miten olisi käynyt jos Afrikan, Australian tai Amerikan alkuperäiskansat olisi saaneet vastata omista luonnonvaroistaan sekä kehityksestään? Olisiko lopputulos sen kummempi? Kyllähän mainittujen mannerten asukkaat kunnioittivat luontoa ja kauhistuivat valkoisen käyttäytymistä ja mm biisonit oli tapettu liki sukupuuttoon hyvin äkkiä, kiitos aseistetun protestantin, sekä pussihukka katosi noin 80 vuotta sitten länsimaisen ihmisen tietoisesti tuhoamana mutta kuinka olisi käynyt teollistumisen alettua? Olisiko rahasta ja omistajuudesta tullut elämän prioriteetit vai olisiko vanhat tavat ja periaatteet selvinneet, jopa joidenkin heimojen harrastamat ihmisuhrit ja kannibalismi?

 Tätä ei saada koskaan tietää mutta tämä ekokauhu on ajankohtainen teemoineen sekä sanomallaan: Vittuile luonnolle niin se saattaa joku päivä talloa ylitsesi. Tai repiä pääsi irti. Ihmiseläin tulee joka tapauksessa aiheuttamaan oman tuhonsa, täytyy toivoa ettei vie koko palloa mukanaan.

 Tärkeät teemat eivät kumminkaan elokuvaa paranna mutta ei tämä huonokaan korniudessaan ole. Joskus se päivä saattaa koittaakin jolloin saasteet ja evoluutio lyö kattä päivää ja saadaan todistaa uutta kehitystä.

6/10

IMDb

Prophecy

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti