tiistai 7. toukokuuta 2013

Halloween 3: Season of the Witch


 Viikkoa ennen halloweenia huoltoaseman pitäjä saa elämänsä säikäytyksen kun sisälle ryntää mies joka puristaa kädessään kurpitsa naamaria ja sanoo "They´re coming". Sairaalassa samainen miekkonen ei juttele sen hilpeämpiä vaan povaa sekavana lääkäreille kaikkien kuolemaa. Kun mies vielä murhataan yöllä sairaalassa ja murhaaja tuikkaa itsensä tuleen parkkipaikalla niin potilasta hoitaneen lääkärin uteliaisuus herää ja kun uhrin tytärkin alkaa tonkia asioita niin eihän kaunista neitoa voi päästää yksin mahdollisen vaaran tielle. Kun löytyy kylä jossa sijaitsee Silver Shamrock lelutehdas niin paljastuu ettei murhattu kaikkien kuolemaa povaava sekopää ollutkaan vältämättä väärässä.

 Jo tutuksi tulleen hitin vieminen kakkosen jälkeen täysin toiseen suuntaan oli, ja on edelleen, outo veto. Tietysti Halloween oli jo kaikille tuttu nimi niin pitihän sitä hyödyntää varsinkin tekijäporukan ollessa jotakuinkin sama, tehtävät vain muuttuivat. Eikä tämä ainoa ole vastaavanlaisissa yrityksissä, Silent Night, Deadly Night tulee mieleen jonka tappajajoulupukki vaihtui hyönteiskultiksi neljänteen, viidennen ollessa tappajalelu elokuva.

 Eli vaikka joidenkin julkaisujen kannessa on Myersin kuva niin tällä ei ole mitään tekemistä hänen kanssaan vaan kyseessä on täysin oma tarinansa ja elokuva on mielestäni aliarvostettu. Veikkaan että osa haukkujista ei vaan suostu hyväksymään Halloween nimen käyttöä sillä leffa on tarinaltaan hyvä ja ei toteutuskaan huono missään nimessä ole tunnelman ollessa paikoitellen hyvinkin paniikin omainen ja kun kauhuelokuvasta on kyse niin kuolemiahan tulee, niiden ollessa yllättäviä, persoonallisia sekä tylyjä.

 Juuri näistä syistä kannattaa olla tarkka minkä version tästä hyllyynsä hankkii sillä sensuuri on edelleen vienyt joistain osan, ainakin Scanbox/Global Videon vihreäkantista Suomessakin myytävää DVD:tä kannattaa vältellä sillä siitä puuttuu pari minuuttia kun taas Atlantic/Another World julkaisu on leikkaamaton.

 Hyvät näyttelijät täydentää elokuvaa jonka pitäisi olla tunnetumpi jo edellä mainituista syistä. Yksi syy lisää on se ettei toista samanlaista ole ainakaan minulle tullut vastaan, sen verran persoonallinen teos on kyseessä.

7/10

IMDb

Halloween 3: Season of the Witch

DVDCompare DVD

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti