tiistai 7. toukokuuta 2013

Halloween: The Curse of Michael Myers


 Kukaan ei tiedä missä Jamie Lloyd ja Michael Myers ovat sillä he katosivat kuusi vuotta sitten poliisiasemalta. Salaliittoteoriat liikkuu ja jopa C.I.A.:n epäillään kontrolloivan ja piilottelevan maskimiestä ja Haddonfieldin kaupunki on rajoittanut halloweenin juhlimista jo vuosia. Mutta Myersin 8 vuotiaana nähnyt Tommy Doyle uskoo että Michael palaa pian Haddonfieldiin ja kun hän, sekä jo eläkkeelle jäänyt tohtori Loomis, kuulevat radion suorassa lähetyksessä  hätääntyneen naisen puhelimitse sanovan että Michael Myers on palannut niin asialle on tehtävä jotain. Tommy kun asuu nykyään vastapäätä Myersin vanhaa taloa jossa asuu perheen isän terrorisoimat Strodet johon kuuluu painajaisten vaivaama poika Danny.

 Sarjan kuudes osa tekee Halloween-sarjalle saman minkä Jason Goes to Hell Friday the 13th:lle eli yrittää luoda syvempää mytologiaa kuolemattoman hahmon toiminnan syille ja käsikirjoitus yhdistää ykkösestä tutun hahmon, Tommy, sekä suvun joka oli keskeinen parissa ensimmäisessä, Strode, uuteen tarinaan ja yrittää saada homman toimimaan. Mutta kun Jasonin versio onnistui niin Michaelin ei, sarjan alamäki alkoi jo tosin edellisestä, sillä vaikka idea on hyvä niin käsikirjoituksessa sitä ei ole saatu toimimaan, kaiken ollessa käytännössä sitä mitä ennenkin ja väliajoin vain lähinnä vihjataan johonkin muuhun eikä sitä sitten osata juurikaan hyödyntää. Kun tähän lisätään huono ohjaus ja editointi sekä kammottavat versiot John Carpenterin alkuperäisistä musiikeista niin hankala tästä on hyvää löytää.

 En tiedä mitä kaikkea eroa tällä virallisella versiolla on ns Producer´s Cuttiin jota liikkuu huonolaatuisena workprint bootleginä mutta haluttu se tuntuu olevan ja loppu ainakin on erilainen. Pitänee joskus siihen tutustua mutta hankala uskoa että tästä sekamelskasta olisi saatu ainakaan hyvä aikaiseksi, hiukan parempi on mahdollista. Oikeudet tuohon versioon on Disneyllä eikä yhtiöllä ole tällä hetkellä aikomustakaan tehdä siitä virallista julkaisua.

 Elokuvan kuvaukset jäi Donald Pleasencen viimeisiksi vaikkei ollutkaan viimeinen julkaistu ja harmi että niin hienon näyttelijän ura koki suhteellisen kovan laskun. Mutta ei hän ollut ensimmäinen eikä varmaan viimeinenkään.

3/10

IMDb

Halloween: The Curse of Michael Myers

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti