perjantai 3. toukokuuta 2013

Jason X


 Kun on jo opittu se ettei Jasonia saada mitenkään hengiltä niin vankeuden sijaan ratkaisuna on jäädyttää hänet. Mutta suunnitelmat ei mene putkeen ja eräs Voorheesia tutkinut tiedemies jäätyy siinä samalla yli neljäksisadaksi vuodeksi. Sinä aikana maapallosta on tullut asumiskelvoton ja pinnalla käy vain tutkijoita ja opiskelijoita jotka tietty löytävät kryokammion jossa kaksikko on jäissä ja vievät jääpuikot tutkimusalukselle. Sillä aikaa kun paremmin säilynyttä tutkijaa herätellään niin Jason ei tarvitse herättelyä vaan sulettuaan tarpeeksi lähtee tuttuihin puuhiinsa vaikka loppua kohti mennessä joutuu hänkin uusiin tilanteisiin.

 Kun kuulin ensimmäisen kerran että uusi Friday the 13th leffa olisi tuloillaan niin innostuin välittömästi. Siinä vaiheessa kun paljastui homman sijoittuminen avaruuteen niin vitutus oli suuri mutta se hälveni ensimmäisen trailerin myötä ja pidinkin tästä heti ensi katsomisesta lähtien sillä harvoin saa katsoa tällaista sekoitusta joka on tehty oikealla asenteella. Tämä oli ensimmäisten kokonaan digitaalisesti kuvattujen joukossa ja se näkyy CGI:n käyttönä mutta ei se ainakaan minua häirinnyt vaikka mieluummin katson teatteri verta kuin pikseli versiota. Onneksi tässä on molempia.

 Jason X on scifi leffa jossa on nanoteknologiaa, ihmiseksi haluava androidi, virtuaalitodellisuutta ja kaikkea mitä nyt scifiin kuuluu mutta sekaan lyödään vanhan koulukunnan tappaja onnistuneesti sillä sekoitus toimii. Tylsistymään ei pääse missään vaiheessa tappamisien sekä scifin vuorotellessa, pitäessä mielenkiinnon yllä ja kielen sopivasti poskessa. Kokeellisemman Jason Goes to Hellin jälkeen hahmo tekee tässä myös paluuta juurilleen avaruus asetelmasta huolimatta.

 Jason X on hauska ja verinen elokuva jossa Kane Hodder oli ainakin toistaiseksi viimeistä kertaa maskin takana ja jälleen onnistuneesti. Ja onhan tämä muutoinkin tällä hetkellä sarjan viimeinen vaikka Freddy vs. Jason onkin olemassa sekä tietysti remake jonka sarjaan kuuluvuudesta minulla on edelleen ristiriitaisia tuntemuksia.

8/10

IMDb

Jason X

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti