maanantai 6. toukokuuta 2013

The Lords of Salem


 Heidi Hawthorne on radio DJ jonka työpaikan vastaanottoon ilmestyy The Lords-nimisen yhtyeen levy, vinyylinä tietty. Koekuuntelu ja lyhyt radiosoitto äänitteestä käynnistää uudelleen tapahtumaketjun joka on saanut alkunsa jo 1696, 7 vuotta varsinaisten noita "oikeudenkäyntien" jälkeen. Heidin elämä alkaa pikkuhiljaa suistumaan raiteiltaan jonkin suuremman vaikutuksen edessä ja seuraukset voivat olla vieläkin suuremmat.

 Elokuva sijoittuu nykypäivään mutta Rob Zombien rakkaus 1970-lukuun on läsnä koko ajan ja leffa onkin sen aikaisten ns satanic cult-leffojen selkeä jälkeläinen, varsinkin brittiläisten, joten jos sen ajan tyyli puree paremmin kuin modernimmat, kuten itselleni, niin The Lords of Salem tekee paremman vaikutuksen kerronnan ja kuvauksen ollessa maltillisempi kuin näinä päivinä.

 Zombie on kehittynyt ohjaajana huomattavasti sillä vaikka pidänkin hänen kolmesta ensimmäisestä niin alusta lähtien on ollut ongelmia liiallisessa editointipöydällä leikkimissä sekä varsinkin dialogissa joka on paikoitellen ollut todella ärsyttävää. Tällä kertaa näitä ongelmia ei ole varsinkaan dialogissa mutta muita kylläkin. Elokuvan loppupuoli lipsuu käsistä sillä kestoa olisi voinut typistää joko poistamalla hahmoja tai muuttamalla niiden toimintaa hyvän tunnelman rikkoutuessa ja kun Zombie saa tyystin turhan halluilu vaihteen taas päälle niin mennäänkin jo liki Monty Pythonin puolelle. Onneksi niitä on vähän mutta käsikirjoitus olisi vaatinut hiomista ja koska kyseessä on Zombien oma niin kenties jonkun muun olisi pitänyt hiukan muokata sitä.

 Mukaan saadut Dee Wallace ja Ken Foree kuuluvat kauhuelokuvien pikkuikoneihin ja näyttelypuolella ei tässä juurikaan ongelmia ole. Varsinkin välillä pitkään kuvioista poissa ollut Meg Foster tekee komean roolin ja vaikka Sheri Moon Zombien ura keskittyykin vain miehensä teoksiin niin ei se hänestä huonoa näyttelijää tee.

 Leffan ensimmäinen tunti lupaili paremmasta loppupuolen ongelmien latistaessa kokonaisuutta. Ei kumminkaan niin pahasti etteikö vanhan koulukunnan kauhufanin tätä kannattaisi katsoa.

Parhaimmillaan   8/10
Heikoimmillaan  5/10

IMDb

The Lords of Salem

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti