keskiviikko 22. toukokuuta 2013

The Return of the Evil Dead


 Satoja vuosia sitten portugalilaisen kylän väestö sai tarpeekseen paikallisten Temppeliritarien teoista ja poltti heidät elävältä, tuhoten ensin silmät jotta he eivät löytäisi tietänsä takaisin sillä ritarit vannoivat palaavansa. Tätä voittoa pahuudesta kylä juhlii vieläkin mutta tänä vuonna eräs kylän asukas on saanut tarpeekseen häneen kohdistuneista teoista ja näkee ritarien paluun tarpeelliseksi eikä veriuhria ole vaikeakaan tehdä jos halu on tarpeeksi kova. Koston aika on koittanut.

 The Return of the Evil Dead on Amando de Ossorion käsikirjoittama ja ohjaama jatko hänen omaan Tombs of the Blind Deadiin (NurinaNurkka) mutta mistään suorasta jatkosta ei ole kyse. Samaa historiaa hyödynnetään kylläkin ja ensimmäisestä tuttua kuvamateriaalia kierrätetään pikkupätkissä mutta ei niin paljoa että se häiritsisi vaikka kyllä siihen väkisin kiinnittää huomiota.

 Elokuva on ensimmäistä osaa verisempi sekä huomattavasti toiminnallisempi mutta tunnelmaltaan leffa ei pääse aivan samoihin kuin ensimmäinen. Hahmojen käyttäytyminen on loogisempaa mutta latino machismo on edelleen selkeästi pinnassa. Mukana on kohtauksia jollaisia ei jenkki tuotoksissa ole ollut eikä vastaavia ole muissakaan eurokauhuissa juuri nähty. Leffan loppu on aika uskomaton antikliimaksi mutta jostain syystä sekin onnistuu toimimaan.

 Synkkyys on edelleen kohdillaan ja vaikkei tämänkään kohdalla voi uskottavasta elokuvasta puhua teatraalisuuden vuoksi niin täysin katsomisen arvoinen teos 1970-luvun faneille on kumminkin kyseessä.

7/10

IMDb

The Return of the Evil Dead

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti