lauantai 22. kesäkuuta 2013

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy´s Revenge


 Elm Streetin nuoret ovat uusissa vaikeuksissa ja tämän saa kokea pahiten Jesse Walsh jonka perhe on juuri muuttanut uuteen taloon. Taloon, jonka ikkunoissa on kalterit ja jossa koulun tarinoiden mukaan asusteli hulluksi tullut tyttö äitinsä kanssa. Ja se mikä alkoi todellisuutena muuttuen uneksi ei halua enää olla vain painajaisissa vaan todellisuus on paljon parempi vaihtoehto.

 Ensimmäisen ollessa yllätyshitti sekä New Line Cineman ensimmäinen kunnollinen menestys niin jatkoahan piti saada eikä siihen mennyt kuin vuosi. Elokuvien välisissä tapahtumissa on viiden vuoden väli ja aivan kuin kaikki olisivat unohtaneet kaupunkinsa lähihistorian mikä on vain yksi ongelma koko elokuvassa.

 Leffan ongelmaksi nouseekin heikko käsikirjoitus sillä vaikka pyrkimys ottaa pesäeroa ensimmäiseen ja olla toistamatta samaa kaavaa onkin ajatuksena hyvä ja riivausmainen puoli teoriassa pitäisi toimia niin toteutus taas pääosin ei jollei muutamaa kohtausta lasketa lukuun. Näiden ohella koko touhun kantava voima onkin Robert Englund jonka suoritus Freddy Kruegerina on jälleen hieno sekä vakuuttava aina kun ruutuaikaa tarjotaan. Myös efektit ovat aikaansa katsottuna hyvät kuten ensimmäisessäkin mutta kun päähenkilöistä ei jaksa välittää yhtä lukuunottamatta niin koko touhu vesittyy väkisinkin.

 Keskinkertainen jatko-osa Wes Cravenin hienolle elokuvalle joka kumminkin löysi aikoinaan yleisönsä eli varmisti jatkon tulemisen mutta kun parempaankin olisi ollut potentiaalia niin kyllähän sen tyriminen pistää sapettamaan.

5,5/10

IMDb

A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti