sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Dog Soldiers


 Pieni joukko sotilaita viedään keskelle Skotlannin metsiä harjoitteluun erikoisjoukkoja vastaan. Samaisissa metsissä on kadonnut ihmisiä joiden jäljiltä on jäänyt vain verta sekä revittyjä telttoja. Näistä syytetään milloin  Bodminin hirviötä, milloin karannutta hullua mutta totuushan on jotain muuta. Jotain sellaista jota vastaan on hyvä ollakin armeijan koulutus sillä silloin on mahdollisuus selvitä elossa. Hyvin pieni mahdollisuus kylläkin.

 Neil Marshallin ensimmäinen täyspitkä herätti ilmestyttyään huomiota kauhuelokuva piireissä ympäri maailmaa ja syystäkin. Dog Soldiersissa on sitä samaa tehoa ja armottomuutta mitä The Evil Deadissä yli 20 vuotta aikaisemmin ja vastaavaa vaikutusta tekeviä on ylipäätään tullut harvoin ja koko ajan niiden määrä vain harvenee. Leffan käsikirjoitus on perusteiltaan hyvin suoraviivainen sekä perinteinen ns mökkikauhu mutta sekaan on laitettu hyvää dialogia, realistisia ja hyviä hahmoja sekä persoonaa joka lisää kokonaisuuden uskottavuutta aiheestaan huolimatta.

 Elokuva nostattaa tunnelmaa tasaisesti loppua kohti ja vaikkei missään vaiheessa menekään "Jahas, kiipeänpä varmuuden vuoksi sohvan taakse piiloon" tunnelman puolelle niin jännitys on kumminkin tasainen, pienillä hengähdystauoilla joissa hyvät näyttelijät päästetään esille, etunenässä tietysti Sean Pertwee. Missään vaiheessa ei luovuteta tai anneta periksi vaan pistetään vastaan kaikella sisulla ja kaikella millä voi ampua tai lyödä.

 Kakkososasta on ollut puhetta tämän julkaisusta lähtien, ja jopa huhuja TV-sarjasta, mutta tuotantoa on jatkuvasti siirretty syistä joita en varmaksi tiedä mutta näillä näkymin vihreä valo tekemiselle on annettu ja julkaisu olisi ensi vuonna. Saa nähdä tuleeko vai ei mutta Marshall ei näillä näkymin ole mukana teossa ja se latistaa odotuksia, mikä voi olla hyvästäkin.

 Pieni budjetti, muistelen lukeneeni jostain että rahaa olisi ollut noin 3 miljoonaa dollaria, ei näy missään sillä rahoista meni suuri osa tärkeimpään eli ihmissusien luomiseen ja ne ovatkin komeaa katsottavaa tässä modernin kauhuelokuvan klassikossa jonka voi katsoa useammankin kerran.

10/10

IMDb

Dog Soldiers

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti