lauantai 3. elokuuta 2013

Hatchet 3


 Victor Crowley on kuollut, kuten kaikki jotka suolle ovat menneet. Tämän kertoo poliiseille ainoa eloonjäänyt joka saapuu asemalle verisenä, haulikko vasemmassa ja päänahka oikeassa kädessä. Tarinaa ei kukaan tietenkään usko mutta ruumiiden löytyessä sadut saa lihaa päällensä. Ja lihaahan riittää levitettäväksi etsintäjoukkojen mennessä paikkaan josta vain harvat ovat palanneet.

 Kun heti alkuun lyödään messevät splatterit katsojan eteen ja korville vielä lisäksi Gwarin Hail, Genocide (kakkososan (NurinaNurkka) tunnarina kun oli loistava Overkillin Here´s to the Old School) niin merkit ovat ilmeiset: edellisten osien asenteesta ei ole tingitty vaan mylly pyörii jälleen täysillä. Olen kyllä Nurissut Friday the 13th/Halloween/Scream klooneista ja ei Hatchetit idealtaan persoonallisia ole mutta asenne taas on omaa luokkaansa kun genren fanit päästetään valloilleen tekemään slasheriä ilman isoja yhtiöitä saatika egoja.

 Kane Hodder kuten Danielle Harris ovat ensinnäkin genren faneja mutta molemmat omaavat myös korkean sekä karkean työmoraalin johon ei turhia hienosteluja mahdu vaan työ tehdään antaumuksella ja intohimolla. Mukana oleva Derek Mears on alkanut pikkuhiljaa vakiinnuttaa itseään moderniin kauhuun ja fantasiaan, jonkinlaista vertauskuvallisuutta voi asiansa tietävä löytää Mearsin ja Hodderin kohtaamisesta, mutta Zach (Gremlins, Waxwork) Galligania en ollut vuosiin nähnyt vaikka töitä hän on alalla tehnyt eli sitä vahinkoa täytyy korjata enemmänkin. Mukana on myös muita tuttuja B- ja kauhuelokuva kasvoja ja aikaisemmista osistakin tuttuja naamoja joten juuria on yllättävänkin syvällä genressä.

 Crowleyn legendaan lisätyt vivahteet tuovat yksinkertaiseen tarinaan taas hiukan uusia puolia mutta ne tuovat myös tarinan kulkuun epätasaisuutta kuten myös yhden raivostuttavan hahmon. Ei raivostuttavan sen takia että se olisi turha tai huono vaan siksi että hahmo on kenties liiankin realistisen oloinen paskantonkija "journalisti". Tiedättehän, näitä 7-Päivää "uutisoijia" jotka joutaisi tunkea samaan monttuun kyseisen kaltaisten lehtien lukijoiden kanssa.

 Koko sarja on kaukana uskottavasta ja hyvä niin sillä reippaat ylilyönnit toimii jos ne oikein tekee. Tällaisia fanien tekemiä ja faneille suunnattuja leffoja saisi olla enemmänkin sillä vanha slasher ja splatter fani kiittää sekä kumartaa.

7,5/10

IMDb

Hatchet 3

DVDCompare

BluRay

Trailer

Gwar: Hail, Genocide

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti