maanantai 5. elokuuta 2013

Stake Land


 U.S.A. on kaatunut ja hallitus on hylännyt kansalaiset vampyyreiden armoille. Kun Martinin perhe joutuu verenimijöiden hampaisiin niin hän lyöttäytyy yksiin vampyyrinmetsästäjä Misterin kanssa ja matka Kanadaa, Uutta Edeniä, kohti alkaa. Jumalaa ei näy ja matkalla kohdataan muitakin eloonjääneitä mutta mitä on jäljellä yhteiskunnasta ja sen "sivistyksestä"?

 Vampyyrielokuvista tuli minulle kirosana Twilightien myötä sillä käsitykseni vampyyreista ei ole kovin tunteellinen saatika romanttinen sillä tunteet ovat elävien ongelma, ei kuolleiden. Tiettyihin fyysisiin toimintoihin tarvitaan verenkiertoa joten miesvampyyrit ovat automaattisesti impotentteja. Miettikääs sitä romantiikan nälkäiset gootit ja suklaanmussuttajat. Ongelmaksi muodostui siis se että vampyyreista tuli traagisia hahmoja, kirouksen vankeja ja kaikkea herkkää ja herttaista. Toki vastaavia on aina ollut mutta hermot paloi valtaosan mennessä samanlaiseksi. Kun lässytysepidemia levisi koko kauhugenreen niin kiinnostavien määrä tippui entisestään mikä on toisaalta hyväkin asia, ehtiipähän tekemään muutakin.

 Joskus taas tulee elokuvia jotka kiinnostaa mutta jää katsomatta julkaisun aikoihin ja niiden olemassaolon unohtaa. Niin kävi tämän kohdalla joten tilanteen korjaus oli jälleen paikallaan. Hyvä niin sillä Stake Land on hyvä tunnelmainen postapokalyptinen tulevaisuudenkuva verenimijöillä. Elokuva on realistinen siinä suhteessa että kun yhteiskunta romahtaa, olipa syy mikä tahansa, niin ei suurin uhka tule esim taudista ja sen aiheuttamista kuolleista vaan elävistä. Aivan kuten tälläkin hetkellä mutta kun lampailta viedään lait, ohjeet ja ohjastajat niin ei valtaosa osaa elää ilman niitä, ainakaan järkevästi, ja lopullinen tuho on valmis.

 Synkkä visio ihmisen rappiosta silloin kun inhimmillisyyttä kaivattaisiin eniten, kun yhdistyminen yhteistä vihollista vastaan olisi ainoa toivo mutta liian harvat siihen kykenevät, pienellä toivonkipinällä varustettuna. Niin ja hyvä sekä erilainen vampyyrielokuvakin kaiken lisäksi.

8/10

IMDb

Stake Land

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti