tiistai 3. syyskuuta 2013

End of the Line



 Mielisairaalan hoitajana oleminen on raskasta työtä joka on aiheuttanut painajaisia Karenille. Työt käyvät raskaammaksi täydenkuun aikaan ja kun yksi entinen potilas tekee vielä itsemurhan niin päivä voisi olla parempikin. Pisteenä i: n päälle metro tekee stopin kotimatkalla jonka jälkeen paikalleen jääminen ei ole vaihtoehto vaan pako tunneleihin on pakollinen jos eläminen kiinnostaa.

 End of the Line on kanadalainen kauhuelokuva jonka tarinankerronnassa on persoonallisuutta ja ontuvan alun jälkeen paketti on saatu toimimaan. Epäilyksen sekä paniikin ilmapiiriä luodaan onnistuneesti ja kauhugenrejen (joista en viitsi enempää mainita etten pilaa mitään) sekoitus pysyy kasassa. 200 000 KAD: n (noin 277 000€) budjetti on hyödynnetty tehokkaasti  mutta ongelmia muodostaa suvantokohdat muutoin hyvin etenevässä, ahdistavassa ja brutaalissa leffassa joka ei kumminkaan sorru liialliseen mässäilyyn tai kidutuspornoon missään vaiheessa. Myös loppu on omituinen, jopa antikliimaksi, mutta toimii hienosti ja päänahka meni itselläni kananlihalle.

 Suomalaisessa mediassa on toisinaan ollut suomalaisten näyttelijöiden ulkomaanuran edesauttamuksista: Milloin on Franzén päässyt ruumiin roolin, joku malli vilahtaa videomarkkinoille tehdyssä jatko-osassa tai jonkun tissi vilahtaa ison budjetin roskassa mutta sitten vaietaan Ilona (Utriainen) Elkinin kaltaisista pitkän uran ulkomailla tehneistä näyttelijöistä. Ilona on Suomessa syntynyt, 15 vuotiaana maailmalle lähtenyt ja Montréalin Dome teatterikoulusta valmistunut näyttelijätär joka on saanut aikaan rapakon takana ihan kunnioitettavan mittaisen meriittilistan, iso osa toki TV:n puolella, ja on itselleni uusi tuttavuus. No, eipähän ole median luoma "julkkis" vaan varteenotettavan oloinen näyttelijätär joka on omalla työllään päässyt päämääräänsä, ei lehtien lööppien kautta.

 End of the Line ei ole täydellinen mutta syyttä huomiotta jäänyt leffa jota suosittelen kauhufaneilla. Älkääkä luovuttako ensimmäisen vartin kohdalla, en usko että tarvitsee katua.

8/10    

IMDb

End of the Line

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti