torstai 5. syyskuuta 2013

Futurama


 Philip J. Fry on pizzalähettinä New Yorkissa ja vuonna 1999 hän onnistuu jäädyttämään itsensä tuhanneksi vuodeksi eikä tilanne juurikaan haittaa sillä elämä ei ollut kovinkaan hohdokasta omassa ajassa. Mutta millainen on tulevaisuus yksisilmäisen rakkauden kohteen, juopon varastelevan robotin, seniilin sukulaisen ja muiden työkavereiden kanssa galaksien välisessä kuljetusfirmassa?

 Simpsoneiden luojan Matt Groeningin ideoimaan Futuramaan päästiin tutustumaan 7 tuotantokauden ja 4 elokuvan verran vaikka koko homma peruttiinkin välillä ja kanavakin vaihtui kertaalleen. Sarja tarjosi huomattavasti enemmän hyviä kuin huonoja hetkiä vaikka varsinkin viimeisen kauden taso oli parhaimmillaan vain kohtalainen (viimeinen jakso oli tosin loistava) vaikka hyviä hetkiä paljon riittikin.

 Futuramasta saa varmaan kaikki nauruja irti mutta jonkinasteinen SciFi-kulttuurin tuntemus on plussaa sillä viittauksia löytyy liki kaikista tunnetuista ja paljon tuntemattomimmistakin genren edustajista. Jaksoissa irvaillaan nykyaikaiselle kuttuurille ja tavoille sekä niiden kauaskantoisille seurauksille tulevaisuudessa, ainakin mahdollisille sellaisille, eikä uskontojakaan jätetä rauhaan vaan osoitetaan niiden epäloogisuus sekä aikaansaannokset tulevaisuuden fiktiiviseen kulttuuriin yhdistettynä mikä lämmittää aina järjestäytyneen uskonnon ateistista vastustajaa.

 Sarjan lopetus tässä vaiheessa oli hyvä päätös ja sillä Futurama onnistui välttämään esim Simpsoneiden kohtalon jonka alamäki on ollut jatkuvaa jo noin tusinan kautta, viimeisimpien ollessa jo täysin ala-arvoisia ja pakkohan se on myöntää että väsymisen merkit oli Futuramassa jo selkeät mutta yllättävän pitkäikäinen sekä tasokas SciFi-sarja kumminkin oli kyseessä.

 Kaiken kaikkiaan Futurama oli ja on parhaita animaatiosarjoja koskaan jonka kokonaisuuteen pääsee viimeisin kausi sekä osa elokuvista, jotka on kasattu perutun kauden jaksoista, järsimään lovea muttei niin pahasti etteikö kaikkia sarjaan liittyviä tuotoksia kannattaisi katsoa.

8/10

IMDb

Futurama

Bender's Big Score

The Beast With a Billion Backs

Bender's Game

Into the Wild Green Yonder

DVDCompare

DVD & BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti