maanantai 9. syyskuuta 2013

Piranha


 Kun nuori pariskunta katoaa niin heidän jäljilleen lähtee kadonneiden etsimiseen erikoistuneen fiman edustaja, jääräpäinen nainen joka ei helpolla luovuta. Jäljet johtavat suljetulle armeijan koealueelle josta löytyy merkkejä omituisista kokeista ja jonka vesialtaat sankarittaremme sumeilematta tietysti tyhjentää läheiseen jokeen, vapauttaen siihen lauman nopeasti lisääntyviä, sotakäyttöön suunniteltuja piraijoita jotka pärjäävät vedessä kuin vedessä ja syövät kaiken mikä vastaan tulee.

 Piranha on Joe (Gremlins) Danten varhaisia ohjaustöitä jossa näkyy jo alkiot myöhemmin miehen ohjauksista tutuksi tulleesta huumorista ja leffa onkin hyvästä syystä jälleen yksi Roger Cormanin tuottamista kulttielokuvista. Se lista on muuten pitkä kun alkaa tarkemmin miettimään. Eli rahaa on ollut niukasti mutta paketti on alusta loppuun kasassa pysyvä ja viihdyttävä, lapsirooleista/-näyttelijöistä huolimatta. Verta on sopivasti kun partaveitsen terävät hampaat pureksivat uimaraiden pohkeita, munuaisia sekä pernaa enkä ainakaan minä päässyt kertaakaan tympääntymään tarkoituksella hauskan kauhistelun parissa joka on saanut jo parikin uusintaversiota.

 Elokuva kuuluu jälleen kerran lapsuussuosikkeihin ja sai aikaan sen etten käynyt yhtenä kesänä uimassa ollenkaan sillä olin jo hiukan aikaisemmin nyrjäyttänyt pääkoppaani Jawsilla eli veteenmeno ei juuri kiinnostanut. Tuskin tämän päivän yhdeksänvuotiaalle kävisi niin mutta puolustukseni täytyy sanoa että olin samaisena vuonna katsonut myös The Evil Deadin ja Without Warningin joten saattoi korvienvälin mielikuvitus olla jo valmiiksi suhteellisen paljon ylikierroksilla. Enkä ole vieläkään sarjamurhaaja rakkaat hihhulit ja kukkahattutädit eli etsikääpäs niitä syntipukkeja jo jostain muualta!

8/10

IMDb

Piranha

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti