tiistai 3. syyskuuta 2013

Razorback


 Australian syrjäisillä seudulla olevan Gamullan alueella liikkuu jotain hyvin vaarallista. Tämän saa karvaasti kokea Jake Cullen jonka lapsenlapsen vie jättiläismäinen villisika mutta eihän kukaan moista tarinaa usko. Ongelmia alkaa kasaantumaan lisää, punaniskojen tuodessa oman lisänsä, syöksyhampailla varustetun jyrän tehdessä tuhojaan.

 Razorback on moniulotteisempi kuin tuo lyhyt kuvailu antaa ymmärtää mutta suotta kaikkea paljastaa. Elokuva on Russell (Highlander) Mulcahyn varhaisia ohjauksia Peter Brennanin kirjasta ja visuaalisesti yllättävän komeaa katsottavaa, tähän tietysti antaa hyvät puitteet jo Australian luonto, mutta kyllä ohjaajalla ja kuvaaja Dean Semlerillä on osuutensa asiaan. Leffa on karkea, synkkä ja säälimätön, niinkuin kyseiseltä mantereelta tulevat kauhuelokuvat tuppaavat olemaan, sekä myös alkeellinen hyvässä mielessä ilman liikoja hienosteluja.

 Käsikirjoituksessa olisi voinut tehdä pientä siistimistä sillä loogisuus ja rytmitys ongelmia löytyy mutta ei niin paljoa että kokonaisuus pilaantuisi. Musiikkipuoli onkin sitten omanlaisensa kauheus syntikkaorkestereineen mutta kammottavampia olen kuullut.

 Tämä(kin) oli yksi suuria suosikkejani peruskouluiässä ja vieläkin toimiva pätkä jonka kulttistatuksen ymmärrän sillä leffan tunnelma on omalaatuinen eikä vastaavanlaista ole vastaa tullut. No, Weekend Huntissa (a.k.a. Pig Hunt) jättiläissika mutta se on vielä katsomatta. Joka tapauksessa Razorback on hyvä eläinkauhistelu jossa ei veren käyttöä ole arkailtu.

7/10

IMDb

Razorback

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti