tiistai 10. syyskuuta 2013

The Gravedancers


 Kun kaveriporukasta poistuu yksi haudan lepoon niin toki ystävän kuolema on vaikea paikka. Joten pienet kännit ja yöllinen reissu hautausmaalle viimeisten jäähyväisten vuoksi tuntuu hyvälle idealle. Haudalta löytyy kortti jonka teksti pitää tietenkin lukea ääneen ja tämän johdosta heidän elämäänsä astuu voimat jotka voivat koitua kuolemaksi.

  Ohjaaja Mike Mendezin esikoinen Killers herätti aikoinaan huomiota festivaaleilla mutta ei kumminkaan poikinut menestyksekästä ohjaajan uraa vaan päätyöllistäksi on jäänyt editointipöytä vaikka ohjauksiakin toki tulee. The Gravedancers ei ala kovinkaan lupaavasti persoonattoman alkuasetelmansa vuoksi mutta muuttuu edetessään yllättävän hyväksi sekä persoonalliseksi huumorin sävyttämäksi Poltergeistin hengenheimolaiseksi joka ei tosin ole sidottu yhteen paikkaan.

 Käsikirjoituksessa on niin paljon sopivia yhteensattumia että sillä mäihällä päähenkilöiden pitäisi saada sen viisi lottovoittoa joten realismista ei ole tietoakaan mutta entä sitten? Kyseessä on kauhuelokuva eli todellisuuden kanssa yhtäläisyyksiä ei tarvitakaan hyvien efektien siivittämässä tarinassa joka ei pitkästyttänyt missään vaiheessa ja vetää varsinkin loppupuolella mattoa jalkojen alta ja aiheuttaa "Mitä helvettiä!?" hetkiä.

 The Gravedancers on kohtalainen elokuva jossa on omat epätasaisuutensa mutta silti kokonaisuus toimii ellet nyt satu olemaan nipottaja perfektionisti joka vinkuu joka ikisestä pikku yksityiskohdasta.

7/10

IMDb

The Gravedancers

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti