sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Wild Beasts


 Suuren pohjoiseurooppalaisen kaupungin eläintarhan asukit muuttuvat raivohulluiksi kun niiden veteen pääsee sotkeutumaan PCP:tä, Enkelipölynä tunnettua huumaavaa ainetta, eikä elukat enää häkeissään pysy vaan rynnivät kaduille, aiheuttaen tuhoa ja kuolemaa.

 Heti elokuvan alussa vannotetaan sitä ettei oikeille eläimille ole aiheutettu kipua ja toivottavasti asia on näin ollutkin, italialaisissa elokuvissa kun ei ollut mitenkään tavatonta se että oikeita eläimiä surmattiin, välillä häiritsevän hitaanoloisestikin, vaikka lukumäärät ei mitään suuria olleetkaan. En silti ole koskaan pitänyt sitä mitenkää hyväksyttävänä ja jotenkin hankala alun väitettä on katsomisen perusteella uskoa. Tämän teon aikoihin kumminkin oli eläinaktivistien vaivannäkö jo palkittu ja kuvauspaikoilla pyöri jopa euroopassa valvojat pitämässä huolen ettei mitään laitonta tehty joten väite voi pitää paikkansakin. Elokuvassa vilisee muista tämän ajan italialaisista elokuvista tuttuja kasvoja, ilmeisesti tarjonta on ollut vähäistä tai halvimmat mahdolliset ovat olleet suosiossa tuottajien keskuudessa.

 Wild Beasts on vähäverinen, vaikka joutuikin aikoinaan Suomessa leikellyksi nykyisen DVD-version ollessa leikkaamaton, sekä kunnianhimoinen teos sillä oikeiden eläinten käyttö kaupunkiympäristössä ei ole voinut olla helpoimmasta päästä. Leffa on kumminkin yllättävän maltillinen eikä sorru eksploitaation puolelle vaan yrittää pysyä niin uskottavana kuin voi.

  Wild Beasts on jälleen osoitus siitä että elokuvan voi saada toimimaan typerän kuuloisesta ideastaan huolimatta, jos ei täydellisesti niin kumminkin välttävästi vaikka ei tämä tunnelmaltaan ole oikein mistään kotoisin. Hauskan hölmö ja viihdyttävä teos kumminkin. Näkemys on tietysti B- ja roskafanin eli kannattanee suhtautua varauksella.

7/10

IMDb

Wild Beasts

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti