sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Frankenstein´s Army


 Neuvostoliiton joukot marssivat itäiseeen Saksaan Toisen Maailmansodan loppupuolella. Tätä Isänmaallisen Sodan voittokulkua on kuvaamassa tietysti Stalinin käskyistä toimiva propag... dokumentti ryhmä jonka kuvauskohteena oleva joukko sotilaita päätyy pieneen kylään josta löytyy suuri salaisuus.

 Hollantilainen ohjaaja Richard Raaphorst yritti saada vuosia Worst Case Scenario-elokuvalleen rahoitusta ja lopulta koko projekti haudattiin. Mutta aivan kuten elokuvan kuolleet nousi projektikin kuopastaan pienellä avustuksella, uudella nimellä ja tarinan kerronnalla vaikka perusidea onkin säilynyt ja mm. maskeeraukset täsmäävät jonkin verran Worst Case Scenarion promo DVD:n materiaalin kanssa.

 Eli tätä projektia on tullut seurattua jo tovi ja vaikka nykypäivän hollantilainen jalkapallojoukkue onkin vaihtunut Toisen Maailmansodan aikaiseen Veli-Venäläiseen niin silti leffa on sitä mitä odotinkin: Villejä visoita siitä miten luodaan sodan aikaisella teknologialla Übersoldat joka ei kuole helpolla ja on itsessään ase, sekoitus lihaa ja teknologiaa.

 Kyseessä on jälleen mockumentary eli jo tällä on saatu budjettia pienemmäksi eikä tämä ole lajityypin epäuskottavinta osastoa vaikka etenkin loppupuolella tulee tyylin suurimmat ongelmat esille, tosin vain ohimennen. Kaikki on pidetty hyvin pelkistettynä mutta silti toimivana ja suurin yksittäinen menoerä lienee ollut Karel (mm. Hellboy) Rodenin palkaaminen elokuvaan. Näyttelijät puhuvat murtaen englantia eli eipähän tarvitse jenkkimarkkinoille dubata, mikä on varmistanut jo samantien laajemman julkaisun, ja vaikka Übersoldatit ovat paikoitellen jopa naurettavan kompelön näköisiä niin silti ne ovat mielestäni valtaosin onnistuneita eikä ainakaan itselleni ole moisia vastaan tullut. No, kenties Bioshock peleissä on samankaltaisia mutta mikä tärkeintä niin niiden toimivuuden ja ulkonäön eteen on nähty vaivaa.

 Raaphorstilla on sopivan vinksahtanut visuaalinen näkemys ja toivonkin että hän saa tehdä lisää elokuvia ohjaajan ja tarinan tekijän ominaisuudessa sillä persoonallisuutta on ainakin tässä kiitettävästi ja sellaista tarvitaan aina.

7/10

IMDb

Frankenstein's Army

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti