maanantai 25. marraskuuta 2013

Attack the Block


 On uusivuosi mutta Wyndham Towerin asukkailla ei ole syytä juhlimiseen sillä elämä kaupungin köyhällä alueella ei ole riemua kenellekään, ei kunnialliselle ja pienipalkkaiselle työntekijälle muttei myöskään pikkurikollisille jotka unelmoivat paremmasta ilman mahdollisuuksia moiseen. Mutta kun taivaalta saapuu vieraita jotka kaivaisivat E.T.: n sormella hampaanvälinsä niin on aika selviytyä ja nousta taisteluun, yhdessä.

 Attack the Block on parin vuoden takainen yllätys Briteistä eikä ole ihme että ohjaaja Joe Cornish on palkattu kolmannen Star Trekin ohjaajanpallille. Neljäs katsomiskerta on nyt takana ja elokuva viihdyttää edelleen vaikkei AtB kympin suoritus olekaan. Mutta persoonallinen sci-fi/kauhu kumminkin ja kun sekaan on saatu vielä hyvä huumori, yllättävä sosiaalinen kannanotto sekä toimivat hahmot, joiden näyttelijöistä ei uskoisi että suuri osa on ensikertalaisia kameran edessä, niin kasassa on hyvä paketti jonka parissa ei tympäänny.

 Ongelmana itseni kohdalla on se että miten hurrata rikollisten puolesta mutta kun pääsee sen ajatuksen yli niin huomaa että hahmojen taustalla on paljon muutakin, syineen ja seurauksineen. Käsikirjoitusta olisi voinut sorvata etenkin dialogin puolelta mutta pikkuvirheet voi tällä kertaa antaa helposti anteeksi.

 Hienot, yksinkertaiset hirviöt ovat piste i: n päälle hyvässä elokuvassa jonka heikkouksena dialogin ohella on paikoittainen rautalangasta vääntely mutta onneksi vahvuuksia löytyy siitäkin edestä. Ja näihin lasken tietysti Nick Frostin.

8/10

IMDb

Attack the Block

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti