lauantai 7. joulukuuta 2013

Pacific Rim


  Moni odottaa ihmiskunnalle vaaraa avaruudesta mutta kun Tyynenmeren mannerlaatat erkanevat nousee railosta Kaijuja (japaniksi "Outo Olento"), suuria hirviöitä toisesta ulottuvuudesta jotka aiheuttavat tuhoa ja kuolemaa. Taistelua varten Kaijuja vastaan rakennetaan Jaeger-robotteja joilla pärjätäänkin vuosia mutta Kaijut ovat kumminkin älykkäitä sekä oppivaisia ja teknologia vanhenee. Keinot tunkeilijoiden poistamiseen käyvät vähiin ja viimeisen taistelun aika on lähellä.

 Pacific Rim oli yksi tämän vuoden odotetuimpia elokuvia, itseni kohdalla ohjaaja Guillermo del Toron vuoksi. Elokuva sai  ristiriitaisen vastaanoton mutta menestyi kumminkin sen verran hyvin että jatkoa on jo tulossa. Ja tulkoonsa sillä vaikka Pacific Rim on del Toron tuotoksista heikoimmasta päästä niin omassa suurenbudjetinrymistely-kategoriassaan tämä pieksää kaikki viimevuosien muut vastaavat tuotokset.

 Tarinassa on persoonallisuuksia sen verran että elokuva erottuu edukseen ja silmäkarkki on hienoa sekä kiitettävän yksityiskohtaista joka ei sekään kaikille ole sopinut. Eikä tämä perustu mihinkään vaan on oma ideansa vaikka vertauskohtia etenkin animeen löytyy.

 Alun kertojanääni on rasittava, valtaosa ihmishahmoista on stereotypioita ja vaikka kokonaisuus onkin kiteytettynä Top Gun kohtaa Neon Genesis Evangelionin niin silti tässä on munaa kaikkien Transformersien edestä ja Laivanupotus-pelin voittaja on päivänselvä. Parempi puolisko sanoikin että testosteroni haisi välillä sen verran voimakkaasti että alkoi jo etoa. No, on tässä naisille niitä yltiötunteilukohtauksiakin vaikka liika sokeri onkin jätetty pois.

 Del Toron visuaalisuus on nähtävissä vaikkakin minimissään ja epäloogisuuksia riittää mutta ei Pacific Rim ole huono elokuva vaan heikon alun jälkeen leffa paljastuu viihdyttäväksi efektirymistelyksi omine puutteineen ja on hieno kunnianosoitus hirviöelokuville.

PS: Pacific Rim on omistettu Ray Harryhausenile ja Ishiró Hondalle ymmärrettävistä syistä mutta miksi mm James Cameronia, David Cronenbergia, Alfonso Cuaronia ja Alejandro Gonzales Iñárritua on lopputeksteissä kiitelty? Aion ottaa selvää...

7,5/10

IMDb

Pacific Rim

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti