lauantai 7. joulukuuta 2013

Pitch Black


 Avaruudessa matkailu on vaarallista, varsinkin pitkillä matkoilla. Tämän saa kokea kuljetusalus jonka matka tyssää tuntemattomalle planeetalle, vain harvojen selvitessä hengissä. Yksi selvinneistä on vaarallinen vanki Riddick joka pakenee jonnekin päin kolmen auringon korventamaa planeettaa. Mutta karkulainen ja kolme aurinkoa ovat pieniä murheitä yön koittaessa.

 Pitch Black oli aikoinaan pieni hitti, sittemmin myös kulttileffa, ja vaikka jossain määrin Alien-elokuvat tuleekin väkisin mieleen niin elokuva on kumminkin omalaatuinen, brutaali ja synkkä sci-fi trilleri jossa näyttelijä Vin Diesel teki lopullisen läpimurtonsa ja niin pikkurikollinen New Yorkista on nykyään yksi kovapalkkaisimmista miesnäyttelijöistä vaikka välillä palkkatoiveet nousivatkin sen verran rajuiksi että työt oli vähällä tyssätä ahneuteen.

 Mutta tässä hän on hyvässä vedossa Richard B. Riddickinä eikä muutkaan näyttelijät haukkuja ansaitse. Ohjaaja David Twohyn töistä olen pitänyt liki kaikista olipa hänen roolinsa sitten kynäniekkana tai kameran takana sillä hänellä on voimakas sekä persoonallinen visio jolla hän saa jopa perustrilleriinkin jonkin oman piirteen. Tässä se on hienot olennot yhdistettynä karuun ympäristöön jossa ei voisi minkää kuvitella pysyvän elossa kovinkaan pitkään sekä rajoja kokeileva ohjaus joka ei tosin aina onnistu.

 Elokuvan pienehkö budjetti näkyy mutta silti laatu on kohdillaan kauttaaltaan tässä Australiassa tehdyssä leffassa josta liikkuu myös noin 111 minuuttinen Director's Cut ja arvatkaapa onko suomiversio moinen? Kyseinen versio on itseltäni vielä näkemättä mutta kovassa haussa on.

8/10

IMDb

Pitch Black

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti