sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Elvira: Mistress of the Dark


 Elvira on Horror Hostess, The Girl With the Enormous... Ratings. Eli TV-juontaja jonka työnä on juontaa huonoja kauhuelokuvia ja jolla on paljon rintoihin tuijottelijoita sattuneista syistä. Noin vapaasti käännettynä. Kun hän ottaa lopputilin niljakkaan pomon vuoksi niin vastaan tulee ongelma: Mistä järjestää käsiraha Las Vegasin showta varten? Isotäti Morgana heittää kumminkin henkensä täydelliseen aikaan ja perintö odottaa pienessä Fallwellin idylisessä, siveellisessä sekä jumalaa pelkäävässä kaupungissa. Elvira on sopeutuvaa sorttia mutta kuinka kaupunki sopeutuu häneen?

 Elvira, eli Cassandra Peterson, oli suosionsa huipulla 1980-luvulla mutta faneja hänellä riittää vieläkin ja miksipä ei riittäisi? Hahmo on sanavalmis, puolensa pitävä ja ulospäin suuntautuva nainen jonka kyydissä ei pervot kirvesmurhaajatkaan uskalla olla eli voiko parempaa esikuvaa tytöille tai naisille ollakaan? Pojille ja miehille löytyy sitten muita ulospäin suuntautumisia katsottavaksi ja jos Cassandran rintamus kiinnostaa enemmänkin niin ne on nähtävissä paljaana ainakin elokuvassa The Working Girls (IMDb). Mutta ei hahmon toimivuus mieskatsojallekaan pelkkiin ulkoisiin muotoihin jää vaan Elvira on oikeasti hauska, sammakoita suustaan päästelevä hahmo joka ei välitä muiden mielipiteistä pätkääkään ja tuo sen ilmi jatkuvasti. Ulkonäöstä vielä sen verran että eräs Laila (Syrjäniemi) Nurmi haastoi Petersonin oikeuteen hänen 1950-luvulta kuuluisan Vampira-hahmon kopioinnista mutta oikeus päätti asian Cassandran hyväksi.

 Mutta kuinkas itse elokuva? Leffaa voi kutsua kauhukomediaksi mutta kauhupuolikin on tehty kieli poskessa eli mitään kauhun väristyksiä tai jännitystä on turha odottaa. Hyvää irvailua kauhun sekä ns moraalisesti puhtaiden tekopyhien jeesustelijoiden kustannuksella, B-luokan tehosteita sekä hauskaa menoa voi kylläkin odottaa ja kasarifaneille Elvira: Mistress of the Dark on liki pakollista katsottavaa.

 Elokuvasta on vaikea mitään suoranaista vikaa sanoa ellei kliseistä, liki jokaisessa tämän ajan teinikomediassa, käytettyä juonta lasketa mutta toteutus on onneksi persoonallinen joten minua se ei häirinnyt mutta silti se aivan lopullinen niitti täysosumaksi puuttuu. Jos odotat jotain uskottavaa ja syvällistä niin petyt varmasti. Mutta Elvira: Mistress of the Dark on hauskaa B-huttua, joka ei tarkoita samaa kuin roskaelokuva, B-hutun kultakaudelta. Pitääkin etsiä käsiini toinen Elvira elokuva, Elvira's Haunted Hills.

8/10

Imdb

Elvira: Mistress of the Dark

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti