torstai 27. helmikuuta 2014

Evil Dead


 Mia haluaa päästä lopullisesti eroon huumeista ja koska homma on yksin mahdotonta niin onneksi hänellä on veli sekä ystäviä jotka haluavat auttaa vaikka aikaisemmat vastaavat yritykset ovatkin epäonnistuneet. He menevät syrjäiselle mökille pitääkseen Mian erossa aineista vaikka väkisin, vieroittaakseen hänet lopullisesti kerrasta poikki- periaatteella. Asettumisen ja pienen tutkimisen jälkeen mökin kellarista löytyy kuolleita kissoja sekä kirja, Naturom Demento, johon ei olisi kannattanut koskea eikä sitä missään nimessä olisi pitänyt lukea ääneen.

 Sam Raimin The Evil Dead (NurinaNurkka) on minulle pyhä elokuva ja venytin tämän näkemistä tietoisesti joten jos pelkkä ajatus uusintaversiosta nosti verenpainetta niin kuinka ensikertalainen urugualainen ohjaaja Fede Alvarez onnistuu tehtävässä alkuperäisen tekijöiden toimiessa tuottajina? Visuaalisesti hyvin, paikoitellen jopa erinomaisesti, sillä Alvarezilla on silmää sekä sitä vimmaa tyylissään joka puuttuu valtaosalta nykypäivän ohjaajista ja ainakin tämän yksinkertainen tarina pysyy hänellä hyvin hallussa. Mutta vaikka tyyli on kohdallaan niin elokuva on osittain ennalta-arvattava, enkä nyt tarkoita että sen vuoksi koska kyseessä on remake, eikä tunnelmaa pääse kehittymään kunnolla juuri siitä syystä. Lisäksi hahmoista tai niiden kohtaloista ei välitä paria poikkeusta lukuunottamatta pätkääkään ja varsinkin naishahmot on haaskattu Miaa lukuunottamatta liki täysin eli niissä tärkeimmissä asioissa on menty osittain metsään.

 Elokuva ei ole 1:1 uusinversio vaan tähän on otettu The Evil Deadista juurikin sen verran kuin on tarvittu ja yksi piirre millä eroa on otettu näkyy verenkäytössä sillä sitä osastoa tässä riittää. Mutta ei kumminkaan niin paljoa kuin trailereiden perusteella oli odotettavissa vaan muutamaa hyvin toimivaa ylilyöntiä lukuunottamatta hurmetta on käytetty sopivissa määrin ilman että elokuva menee naurettavan puolelle. Vaikka myös Sam Raimin tunnuksenomainen huumori loisti poissa olollaan niin elokuva vilisi viittauksia Raimin versioon vähän kaikkialla, jopa ääniraitaa myöten ja esimerkiksi yhdessä kohtauksessa on käytetty Ellen Sandweissin näyttelemän Cheryl-hahmon ääntä alkuperäisestä.

 Evil Dead on ontuva kunnianosoitus The Evil Deadille, sekä pieni ripoff The Exorcistista maskeeraus ja dialogi puolella, eikä remakena läheskään niin huono kuin odotin sillä vaikka alkuperäisen tasolle ei ole asiaa niin on tämä huomattavasti munakkaampi kuin niin monet muut nykypäivän kauhuelokuvat. Kakkonen on jo suunnitteilla ja osa minusta toivoo että tämän lopputekstien jälkeen nähty Bruce Campbell cameo on vain sisäpiirin vitsi eikä vihje jo huhutusta crossoverista jossa Ash ja Mia aikajatkumot kohtaavat Army of Darkness 2:ssa joka tulee vuosien odotuksen jälkeen näillä näkymin 2016. Toisaalta, ajatus on sen verran erikoinen että siitä saattaisi tullakin Raimin itsensä käsissä jotain mielenkiintoista.

7/10

IMDb

Evil Dead

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti