perjantai 28. helmikuuta 2014

Manhattan Baby


 Amerikkalainen arkeologi löytää Egyptin kaivauksiltaan uuden haudan ja menettää näkönsä sitä tutkiessaan. Sen seurauksena hänen sekä perheen on palattava New Yorkiin mutta heidän mukanaan Yhdysvaltoihin saapuu myös jotain pahaa ja eipä aikaakaan kun perheen ympärillä alkaa tapahtumaan outoja asioita.

 Olen italialaisen kauhun ystävä ja ohjaaja Lucio (R.I.P.) Fulci kuuluu suosikkeihini mutta pakkohan se on myöntää ettei miehen kaikki elokuvat ole hyviä sillä valtaosa on vain keskinkertaisia. Ja sitten löytyy Manhattan Babyn kaltaisia heikkoja tekeleitä jota katsoessa ei kesken jättäminen ole kaukana mutta fanina katsomista kumminkin jatkaa toivoen että tarina pääsee potentiaaliinsa.

 Tällä kertaa niin ei käy ja siksi myös ne muutkin asiat joita antaa anteeksi Fulcin paremmissa tuotoksissa alkaa ärsyttämään hyvin äkkiä kuten esimerkiksi heikot näyttelijät, sekä joidenkin surkea dubbaus koska kaksikieliset kuvaukset ovat jälleen olleet kyseessä, ja näistä varsinkin lapsinäyttelijä Giovanni Frezza (Joka onnistui ärsyttämään minut raivon partaalle Fulcin The House by the Cemeteryssä) muuttuu minulle jossain vaiheessa melkein murhafantasian kohteeksi. No, onneksi rooli on pienehkö. Elokuvan tehosteissa ei ole hurraamista ja koska kyseessä on psykologisen kauhun yritelmä niin ei tässä ole juuri vertakaan lupaavan alun jälkeen ja niitä harvoja positiivisia asioita elokuvassa ovat sen musiikit, joista osa on kylläkin kierrätetty Fulcin muista elokuvista, ja varsinkin pääteema on hieno ja suosittelenkin tutustumaan siihen ainakin loistavan kotimaisen Death/Doom metalliyhtye Hooded Menacen versioimana.

 Manhattan Babyn olin viimeksi nähnyt joskus 1980-luvun puolenvälin korvilla eikä muistikuvia juurikaan ollut ja vaikka elokuva ei ole maailman huonoimpia tekeleitä niin Lucio Fulcin huonoin taitaa kumminkin olla kyseessä, tosin monen muunkin Fulcin elokuvan näkemisestä alkaa olla 20 vuotta aikaa.

3/10

IMDb

Manhattan Baby

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti