sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Grave Encounters


 Grave Encounters on tosi TV-sarja jossa joukko "tutkijoita" metsästää "aaveita" mutta kuudennen jakson kuvaukset vanhassa Collingwoodin mielisairaalassa menevät pahasti pieleen huijareiden joutuessa kasvotusten tuonpuoleisen kanssa eikä se ole vain valopalloja ja omituisia ääniä.

 Grave Encountersin ohjaaja/käsikirjoittaja nimen The Vicious Brothers taustalta löytyy ensikertalaiset kanadalaiset Colin Minihan ja Stuart Ortiz ja he onnistuivat saamaan aikaiseksi pienen hitin joka on noussut jo kulttielokuvaksi ja saanut jatko-osankin. Ja heti alkuun nostan tekijöille hattua sillä kaiken maailman Ghost Hunters -sarjat ovat täyttä huijausta ja siltä kannalta tätä lähdetäänkin näyttämään kunnes fiktiolle täytyy antaa tilaa. Mutta tällainen tosi TV:n alagenre on suosittu ja sarjoja on lukuisia (Ranker.com, listalle on tosin eksynyt ns oikeitakin sarjoja mutta tuossa on vain suosituimpia maailmalta) sillä huijattavia syntyy joka minuutti ja valitettavasti niitä tulee syntymäänkin niin pitkään kuin tämä vähäkarvaisten apinoiden rotu on olemassa.

 Itse elokuva on kumminkin osoitus siitä ettei mockumentary tyyli täysin menetetty tapaus ole vaan näyttää sen että pienillä asioilla tehdään yllättävän suuria asioita tunnelmalle sekä uskottavuudelle. Näyttelijät ovat hyviä ja elokuvan käsikirjoituksen eteen on nähty jopa hiukan vaivaakin mikä ei ole itsestäänselvyys tämän genren edustajissa. Tai modernissa kauhuelokuvassa ylipäätään.

 Mutta vaikka Grave Encounters onkin yllättävän hyvä niin perusongelma on silti olemassa: On joukko ihmisiä kameroiden kanssa, kaikkea on pakko kuvata ja jotain outoa tapahtuu eli niin kovin tuttua mutta onneksi tällä kertaa on saatu sitä persoonaakin sen verran että katsomis kokemus jäi positiivisen puolelle. Ja näkyihän tässä supi suomalainen Suunto kompassi mutta eipä lehdistö ole asiaa huomioinut vaikka yleensä riittää melkein mikä tahansa ns Suomi-viittaus. NurinaNurkka, edelläkävijä.

7/10

IMDb

Grave Encounters

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti