maanantai 14. huhtikuuta 2014

Arthur and the Invisibles


 Arthurin isoäidillä on rahaongelmia jonka johdosta hän on vaarassa menettää kotinsa. Mutta kesälomalla sisäoppilaitoksesta oleva Arthur uskoo tarinaan jonka mukaan hänen kadonnut isoisänsä sai afrikkalaiselta Masai heimolta pussillisen rubiineja kiitokseksi kastelujärjestelmän teosta. Rubiinien kohtalosta ei ole tietoa mutta Arthur on päättänyt etsiä ne pelastaaksen mummonsa ahdingolta. Mutta se mitä hän löytää on hänen elämänsä suurin seikkailu, tosin minimaalisessa koossa, Minimoiden maailmassa..

 Arthur and the Invisibles perustuu ohjaaja Luc Bessonin omaan kirjaan ja tarinan sekä maailman tuttuus näkyykin vähän kaikessa uskomattomana yksityiskohtien määränä. Elokuvan maailma on monipuolinen ja värikäs mutta valitettavasti tarina muuttuu suhteellisen arvattavaksi hyvin äkkiä. Mutta vaikka tarina on ennalta-arvattava niin silti sekoitus satua, pop-kulttuuria ja kuningas Arthurin legendaa toimii suurelta osin hyvin ja varsinkin elokuvan huumori on välillä yllättävää. Hahmoja Arthur and the Invisiblesissä on runsaasti, jopa liikaakin, mutta onpahan saatu ainakin hyvin vakuuttava katras ääninäyttelijöitä kuten Robert de Niro, Harvey Keitel, Snoop Dogg, David Bowie ja Madonna joka äänenä meneekin yllättävän hyvin, kunhan vain ei laula, sillä kukapa muu sopisi omahyväisen ja koppavan tuhat vuotiaan prinsessan rooliin kuin kasa liikkuvia luita sekä jänteitä, kelmulla peitettynä, joka haluaa olla ikinuori?

 Elokuvan pahin ongelma on se että sillä on yritetty kosiskella sekä lapsi- että aikuisyleisöä eikä sekoitus tahdo oikein toimia mutta jos sisäinen lapsesi ei ole murskautunut asuntolainan painon alla niin kyllä tästä se sisäinen lapsesi enemmän nauttii kuin ulkoinen aikuinen. Omalla kohdalla sisäinen lapsi jaksaa vielä onneksi porskuttaa.

7/10

IMDb

Arthur and the Invisibles

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti