tiistai 1. huhtikuuta 2014

Jeepers Creepers


 Sisarukset Trish ja Darry ovat automatkalla vanhempiensa luokse ja samaisella tiellä on tarinoiden mukaan kuollut nuori pariskunta, miehen ruumista ja naisen päätä ei kumminkaan koskaan löydetty. Ajaessaan he näkevät tien vieressä olevan vanhan kirkon pihalla jotain jota eivät voi jättää tutkimatta mutta joskus olisi viisainta vain antaa asioiden olla.

 Jeepers Creepers oli ilmestyessään menestys ja elokuva menikin useamman maan katsojalistoilla ykköseksi ja ymmärrän kyllä miksi sillä elokuva poikkesi sen ajan yleisestä kauhu tarjonnasta joka oli pääosin Scream/I Know What You Did Last Summer/Hullu Heiluu Naamari Päässä, Puukko Kädessä- osastoa. Ja vaikka (SPOILER ALERT!!!) tämäkin alkaa hiukan saman oloisilla linjoilla niin nopeasti käy kumminkin selväksi että kyseessä on jotain omaalaatuista.

 Elokuva on rosoinen, synkkä, tyylikäs ja yksinkertainen kauhukertomus joka ei sorru hätiköintiin vaan etenee maltillisesti sekä säilyttää tunnelmansa alusta loppuun joitain katkoja lukuunottamatta ja ohjaaja/käsikirjoittaja Victor Salva onnistuu välttämään suurimmat ojat ja allikot. Mutta kaikkia pieniä ei ja vaikka niitä ei montaa olekaan niin muutamaa samaa ongelmaa toistetaan turhankin ahkerasti ja se syö leffan tehoa jonkun verran. Tehosteet toimii edelleen vaikka jo julkaisun aikaan epäuskottavat CGI:t hiukan häiritseekin mutta muutoin ei valittamista ole ja varsinkin tarinan paha on todella hienon näköinen ilmestys.

 Ohjaaja Francis Ford Coppolan omistaman American Zoetrope Pictures- yhtiön tuottama Jeepers Creepers on hyvä elokuva joka on saanut tähän mennessä yhden jatko-osan ja kolmannesta, tämän hetkisenä nimenä Jeepers Creepers 3: Cathedral, on ollut puhetta ja huhuja jo kymmenen vuotta tasaiseen tahtiin. Minulle kolmas osa kelpaisi.

8/10

IMDb

Jeepers Creepers

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti