keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Godzilla


 Joe Brody menettää vaimonsa ydinvoimalaonnettomuudessa mutta hän ei ole vakuuttunut virallisista selityksistä vaan 15 vuoden ajan hän on yrittänyt etsiä totuutta. Kun Joe pidätetään poikansa Fordin kanssa onnettomuuden jälkeen eristetyltä alueelta niin hän saa epäilyilleen varmistuksen päästessään todistamaan ihmiskunnalle vieraan elämän heräämisen. Tämä uusi tulokas voi lopettaa muun elämän maan päältä ja sen pysäyttäminen vaikuttaa mahdottomalta mutta kun ihminen ei johonkin pysty niin luonnolla on omat keinonsa.

 Ensimmäinen Godzilla (IMDb) elokuva saapui valkokankaalle 1954 ja japanilaisia Gojira-elokuvia onkin tullut jo 28, tosin viimeisestä on jo 10 vuotta eikä jatkoa ole näillä näkymin tulossa. Hollywood teki tästä Tohon luomuksesta ensimmäisen kerran epäonnistuneen version vuonna 1998 (IMDb) Roland Emmerichin toimesta ja nyt aiheeseen tarttui ohjaaja Gareth Edwards jonka edellinen elokuva Monsters (IMDb) oli hänen ensimmäinen työnsä television ulkopuolella ja se nousi pieneksi yllätyshitiksi. Monsters oli, ja on, tarinankerronnaltaan erilainen hirviöelokuva ja sitä samaa hiukan toistaen mies sai myös jo 60 vuotta vanhaan hahmoon uutta elämää. Sillä ainakin minut Godzilla yllätti erittäin positiivisesti hyvillä henkilöhahmoillaan ja mikä tärkeintä hienoilla hirviöillään joita näytetään yllättävän tarkasti mutta samalla myös säästeliäästi.

 Tehosteet on luonnollisesti CGI:tä mutta kaikki on onnistuttu luomaan uskottavan oloisesti ja varsikin itse Kuningas on uskomattoman komeaa katsottavaa sekä kuultavaa. Iho kävikin tasaiseen tahtiin kananlihalla ja kävipä jotain niinkin harvinaista että henki salpautui useampaankin otteeseen, kirjaimellisesti. Ja se jos mikä on aika päljon sellaisen ihmisen kohdalla joka katsoo paljon elokuvia mutta harvoinpa hirviöelokuvien ystävää hemmotellaan tällaisella teoksella.

 Godzillassa on ongelmansa mutta omassa genressään se nousee kumminkin monen muun vastaavan yläpuolelle sillä vaikka rahaa on mällätty ja ulkoista komeutta löytyy niin leffassa on myös sisältöäkin. Ei tosin paljoa mutta riittävästi tällaiseen elokuvaan.  

8/10

IMDb

Godzilla

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti