sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Session 9


 Hylätty Danvers State Hospital (Wikipedia) on terveysriski sen sisältämän asbestin vuoksi ja koska päättäjät harkitsevat rakennuksen purkamista niin jättimäisen hullujenhuoneen myrkyt on poistettava ennen sitä. Poistoa tulee suorittamaan pieni ongelmajätteisiin erikoistunut ryhmä jonka jäsenten keskinäinen kemia on kyseenalainen mutta työt on tehtävä ja nopeasti. Rakennuksella on tietysti menneisyytensä ja osa siitä on synkkä mutta onko menneet lopullisesti menneitä?

 Tuon juonikuvauksen perusteella voisi luulla että Session 9 on ennalta-arvattava tusinatuote mutta niin ei ole asianlaita vaan kyseessä on erinomainen psykologinen kauhutrilleri jonka ohjaaja Brad Anderson on vakuuttanut muillakin töillään kuten hienolla The Machinistillä (IMDb) ja kohtalaisella Vanishing on 7th Streetillä (NurinaNurkka). Enempää en joka tapauksessa halua elokuvasta paljastaa mutta ainakin minulle tämä on hyvä kokonaisuus jonka tunnelma ei lipsu hetkeksikään vaikka välillä raja tekotaiteelliseen synkistelyyn on lähellä. Rajaa ei kumminkaan onneksi rikota vaan vahvat näyttelysuoritukset vievät minimalistista sekä uskottavaa elokuvaa sujuvasti eteenpäin ja ote katsojaan pysyy loppuun asti.

 Session 9 ei onnistunut teatterikierroksella saamaan kuin kriitikoiden kehut ja joskus sekin sakki on oikeassa. Elokuva on jäänyt rikollisen pienelle huomiolle joten itse luokittelen tämän yhdeksi lisäksi "Unohdettuihin" In the Mouth of Madnessin (NurinaNurkka) ja Prince of Darknessin (NurinaNurkka) rinnalle.

9/10

IMDb

Session 9

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti