perjantai 18. heinäkuuta 2014

Cars


 Lightning McQueen on uusi tulokas autourheilun maailmaan ja hänestä povataan jo uutta mestaria sillä menestystä on tullut. Menestyksen myötä on tullut myös itsevarmuutta jopa siinä määrin että autoa voi kutsua kusipääksi eikä hänellä ystäviä olekaan. Mutta matka voittoon ei ole kumminkaan helppo, ei varsinkaan jos tuomitaan korjaamaan mokailunsa jälkeiset tuhot syrjäisessä Radiator Springsin kylässä, Route 66: n varrella.

 Ja sitten kadutaan, rakastutaan ja opitaan paremmaksi ihm... autoksi ja lässyti lässyti. Carsin juoni on tuttuakin tutumpi ja ainoa asia joka erottaa tämän kymmenistä muista on se että hahmoina on käytetty autoja vaikka veikkaan että vastaavaa on käytetty ainakin TV: n puolella. Elokuva on teknisesti hieno, mitäpä muuta Pixarilta voisikaan odottaa, ja ääninäyttely on laadukasta mutta heikon tarinan ohella myös surkea huumori lamaannuttaa elokuvaa pahasti kuten liika kesto josta jopa sohvan toinen nurkka oli samaa mieltä. Onkin käsittämätöntä miten nykyinen sokerihuuruissa säntäilevä sukupolvi otti tämän omakseen niin hyvin että jatko-osakin on tullut (IMDb) sekä samaan maailmaan sijoittuva Planes (IMDb) ja sen jatko Planes: Fire and Rescue (IMDb). No, Cars 2: n aion katsoa joku päivä mutta molempien Planesien trailerit ovat olleet lähinnä idioottimaisia eli katsokoon ne joku muu. 

 Carsiin on eksynyt jokunen hyvä hahmo (Mater, Guido ja Fillmore), pari hyvää ideaa (Traktorit lehminä, kärpäset), muutama ajatuksen kaltainen ja loppu tarjoaa jopa pienen yllätyksen mutta kun kokonaisuus etenee varmaa rataa kuin VR hyvänä päivänä ja aiheuttaa nukahtamista (Melkein) sekä ärsyyntymistä niin seuraavan lapsetus-kohtauksen koittaessa kannattaa katsoa jokin muu animaatio, vaikka Pixarin Brave (NurinaNurkka).

3/10

IMDb

Cars

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti