tiistai 15. heinäkuuta 2014

Priest - Unrated Cut


 Ihmiset ja vampyyrit sotivat vuosia keskenään ja siinä sivussa meni myös maapallon kyky ylläpitää elämää. Mutta kaikesta huolimatta ihmisiä selviytyi suurissa kaupungeissa kontrolloivan kirkon huomassa ja kirkon ase vampyyreitä vastaan oli Papit jotka kääntivät sodan edulliseksi ihmisille ja niin vampyyrit lukittiin maanalaisiin reservaatteihin. Pappien joukot lakkautettiin tarpeettomina ja ihmiset alkoivat ottamaan maata takaisin itselleen mutta kun erään Papin sukua joutuu vampyyrien hyökkäyksen kohteeksi niin on selvää ettei vampyyrit aio enää pysyä maan alla.

 Maailma jota hallitsee kristinusko, tai mikä uskonto tahansa, on pelottavin mahdollinen tulevaisuuden visio mitä omien näkemysteni pohjalta voin kuvitella. Siksi onkin sääli ettei tarinan dystopia-puolta hyödynnetä kunnolla vaan elokuvan lopputuloksena on hyvin suoraviivainen kostotarina westernmäiseen tyyliin joskin yllättävän persoonallinen varsinkin vampyyri osastoltansa. Siitä on kylläkin kiittäminen elokuvan pohjana käytettyä korealaista Min-Woo Hyungin sarjakuvaa. Kokonaisuutta syö myös turha kuvallinen kikkailu jota on 3D: n vuoksi tasaiseen tahtiin ja Priest onkin yksi esimerkki siitä miten tuota nykypäivänä vallitsevaa tekniikkaa ei pitäisi käyttää. Näyttelijöistä Karl Urban sekä Brad Dourif kuuluvat suosikkeihini mutta tässä heidän taitonsa menevät hukkaan roolien mitättömyyden vuoksi ja onhan se pakko myöntää ettei Paul Bettanystä ole päärooliin sillä karismaa elokuvan kantamiseen mieheltä ei löydy tarpeeksi.

 Myös Paul Bettanyn tähdittämä Legion (IMDb) oli ohjaaja Scott Stewartin esikoinen jota on väitetty tätä heikommaksi mutta itseltäni se on vielä näkemättä. Tämän jälkeen tullut Dark Skies (NurinaNurkka) on tosin Priestiä parempi joten pitänee tarkkailla miehen tulevia tarkemmin sillä ei tämäkään varsinaisesti huono ole vaikka potentiaalia olisikin ollut huomattavasti parempaan.

6/10

IMDb

Priest

DVDCompare

DVD

BluRay

Movie-Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!!!)

Priest

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti