sunnuntai 3. elokuuta 2014

Guardians of the Galaxy


 Kun nuori Peter Quill menettää äitinsä niin tragedian johdosta poika juoksee ulos sairaalasta ja päätyy avaruusaluksen kyytiin. 20 vuotta myöhemmin pojasta on kasvanut varas ja huijari mutta kun hän eräällä keikalla sotkeutuu asioihin joiden hintana saattaa olla koko galaksin elämä niin uusien "ystäviensä" kanssa varkaan täytyy miettiä elämänsä tarkoitusta uudestaan.

 Ohjaaja James Gunn aloitti uransa Troma-yhtiön siipien suojissa (Itse Lloyd Kaufman vilahtaakin tässä yhdessä kohtauksessa kuten tietysti Marvel-guru Stan Leekin) ja minulle mies on tuttu elokuvasta Slither (NurinaNurkka) mutta siirtyminen suuren budjetin maailmaan onnistuu paremmin kuin hyvin tässä Marvel Studiosin viimeisimmässä filmatisoinnissa jonka tekeminen ylipäätään oli minulle suuri yllätys sillä sarjakuvaa ei ole julkaistu varsinaisena pitkäikäisenä sarjana. Mutta pääasia on että Marvel otti riskin sillä Guardians of the Galaxy jatkaa hyvin yhtiön elokuvien laatua ja onnistuu tuomaan jotain uutta elokuvista tuttuun Marvel Universumiin täysin omalla maailmallaan josta tosin saatiin jo pieniä vihjeitä The Avengersin (NurinaNurkka) ja Thor: The Dark Worldin (NurinaNurkka) lopputekstien päätteeksi.

 Guardians of the Galaxy on B-scifi elokuva A-luokan budjetilla sekä ennen kaikkea A-luokan toteutuksella sillä vaikka tässä on tiettyä 1960-1970-luvun Roger Corman-henkeä niin hyvä käsikirjoitus pitää huolen leffan toimivuudesta kuten efektitkin digitaalisine hahmoineen joista geneettisesti muunneltu pesukarhua muistuttava Rocket on hienoa sekä ennen kaikkea elävää katsottavaa ja vaikka elokuvan huumori ylipäätään toimii hyvin niin Rocket tarjoaa myös elokuvan parhaat naurut ja hahmo nousikin minulle suosikiksi (Tämä ei ollut kumminkaan yllätys sillä pidin hahmosta jo sarjakuvassa). Heikkoa hahmoa leffassa ei ole ja jopa muutaman sanan osaava elävä puu Groot, jonka äänenä on Vin Diesel, on yllättävän hyvin toimiva oma, yksinkertainen persoonansa. Ja pakkohan tässä on mainita myös WWF-painija Dave Bautista, jonka valinta Draxin rooliin oli yksi projektin lukuisista yllätyksistä, sillä mies kykenee hyvään suoritukseen. No, hahmo ei ole kovinkaan moniulotteinen mutta silti.

 Jo trailereista tuttuja musiikkeja käytetään elokuvassa toimivasti, ne ovatkin oikeastaan osa tarinaa, ja tuovat vielä oman pienen lisänsä elokuvaan jonka jatko-osa (IMDb) on saanut jo vihreää valoa ja jos taso pysyy niin toivotan sen tervetulleeksi.

PS: (LUKEKAA OMALLA VASTUULLANNE, MAHDOLLINEN SPOILERI!!!)
 Vaikka tästä jäikin hyvin itsenäinen maku niin on päivän selvää että jossain vaiheessa tämäkin yhdistyy muihin Marvel-elokuviin mutta toivon että tässä näytetyt lopputekstien jälkeiset tapahtumat johtavat johonkin. En tosin usko mutta toivon... No, ainakin minä sekä kourallinen muita jotka jäivät teatteriin kohtausta odottamaan sai hyvät naurut vaikka Marvel-asioista tietämätön onkin todennäköisesti täysin pihalla ellei ole nähnyt erästä vuoden 1986 floppi elokuvaa josta itse pidän paljon.

8,5/10

IMDb

Guardians of the Galaxy

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti