lauantai 16. elokuuta 2014

Maniac Cop 2


 New Yorkin kansalaiset saavat jälleen huokaista helpotuksesta koska lehdistössä Mielipuoli Kytäksi ristitty sarjamurhaaja on kuollut. Mutta olipa virallinen kanta asiaan mikä tahansa niin totta se ei siitä kumminkaan tee sillä Mielipuolen tehtävä on vielä kesken eikä hän pysty kaikkeen yksin.

 Ensimmäinen Maniac Cop (NurinaNurkka) kuuluu 1980-luvun parhaimmistoon ja niin uskomatonta kuin se onkin niin kakkonen pistää mielestäni paremmaksi mikä on jatko-osien kanssa harvinaista. Maniac Cop oli trilleri kauhuelementeillä mutta Maniac Cop 2 on lähempänä toiminta elokuvaa kuin trilleriä ja myös kauhu puolta on hiukan lisätty.

 Käsikirjoitus on muutoinkin monipuolisempi eikä se lähde vain toistamaan samaa kaavaa kuin ensimmäisessä vaan tuo monessakin mielessä uutta verta myös sarjaan kuten koko slasher-genreen ja muutama kohtaus elokuvassa on niin suuri spektaakkeli kuin pienellä rahalla tehdyssä elokuvassa vaan voi olla. Siitä pitää huolen muun muassa Spiro Razatosin suunnittelemat ja osittain toteuttamat stuntit sillä muutamasta ylilyönnistä huolimatta ne ovat huikeaa katsottavaa eikä vastaavia nykyään tehtäisi muutoin kuin tietokoneen avustamana vaikka toki tässä on editoinnilla ollut oma osansa lopputulokseen.

 Elokuva ei ole aivan täydellinen sillä siinä on muutama pieni bugi ja varsinkin BluRayn huonot puolet näkyvät parissa kohtauksessa sillä tarkempi kuva paljastaa maskeerauksien muutamat heikkoudet mutta minua ne ei häirinneet lainkaan ja Maniac Cop 2 pitää edelleen uljaasti päänsä pystyssä vaikka lopputekstien aikana kuultava Maniac Cop Rap, joka löytyy Nurinan lopusta, olisikin saanut jäädä tekemättä.

10/10

IMDb

Maniac Cop 2

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Maniac Cop Rap

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti