tiistai 2. syyskuuta 2014

Twixt


 Kirjailija Hall Baltimore on jo suurimman suosion ohittanut mutta kirjoja on silti kirjoitettava laskujen maksamiseksi tai vaimo myy hänen rakkaimmat omaisuudet. Kun hän pysähtyy Swann Valleyssä jakamaan nimikirjoituksiaan niin mies huomaa suosionsa olevan alhaisempi kuin uskoikaan mutta kun Hall ottaa huoneen paikallisesta motellista niin yön laskeuduttua hän huomaa että pienen kaupungin suurissa salaisuuksissa saattaa olla avain uran pelastamiseen.

 Francis Ford Coppola - The Godfather (IMDb), Apocalypse Now (IMDb), Dracula (IMDb). Kolme elokuvaa joista kaksi ensimmäistä on oman genrensä huipentumia ja jopa Dracula on edes ulkoisesti uskomattoman komeaa katsottavaa vaikka sisältö jäikin liian pehmeäksi liiallisen rakkaus lässytyksen vuoksi. Minne lie se ohjaaja kadonnut sillä Twixt vaikuttaa enemmän ohjaajaksi opiskelevan haparoivalta taiteelliselta kokeilulta kuin kokeneen konkarin tuotannolta.

 Elokuvan visuaalisuus on fantasiaa mutta juoni on enemmänkin kauhun puolella trilleri ja komedia höysteillä (Vaikkakin elokuvan suurin "vitsi" on Baltimoren pariskuntaa näyttelevien Kilmerin ja Joanne Whalleyn yhteistyö joka viittaa aika suoraan heidän omaan avioeroon 1996) eikä sekoituksessa toimi muu kuin visuaalisuus ja sekin välillä heikosti. Näyttelijöistä sen verran että Val Kilmer on ollut heikompikin ja Bruce Dern vetää koko homman jo niin tutun oloisesti että näyttelystä ei varmaankaan enää miehen kohdalla voi puhua.

 DVD: n kannessa lukee jonkun kriitikon sanomana "Coppala fanien on nähtävä tämä". Kyllä, katsokaa ja nähkää sen allikon syvyydet mihin ihailemanne ohjaaja on syöksynyt. Allikon pohja tuli ainakin minun näkyviin ja se on Twixt tai sitten olen vain tyhmä enkä ymmärtänyt F.F. Coppolan nerokkuutta sillä onhan elokuvan nimikin viittaus uni- ja valvemaailmoihin joita elokuvakin käsittelee joten onko hän vain väärin ymmärretty taiteilija? Aivan sama, Twixt on susi jo syntyessään.

2/10

IMDb

Twixt

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti